Annatko tallimääräyksen, Malcolm Wilson?

Tuomas Heikkilä

Kun Jari-Matti Latvalan mahdollisuudet taistella maailmanmestaruudesta valuivat Italian, Argentiinan ja Kreikan rallien epäonneen, on Jyväskylän MM-rallin alla spekuloitu paljon siitä, saavatko Latvala ja tallikaverinsa Mikko Hirvonen ajaa Keski-Suomen soralla rehellisesti kilpaa. Latvala voitti Jyväskylässä viime vuonna, Hirvonen puolestaan kaksi vuotta sitten.

Joten miten on tallipäällikkö Malcolm Wilson, jos Latvala johtaa kisaa lauantaina ja Hirvonen on kakkosena, määräätkö Jari-Matin päästämään Mikon ohitseen?

-Jaa-a, no se nähdään lauantaina. Asiasta ei ole päätetty puoleen eikä toiseen. Päätös olisi vaikea, mutta täytyy sanoa, että olisin erittäin onnellinen, jos joutuisin tätä asiaa tosissani miettimään, Wilson pyöritteli.

Latvala on nostettu kisan ennakkosuosikiksi monissa arvioissa. Wilson muistuttaa kuitenkin myös Hirvosen nopeudesta, eikä usko, että kannonkoskisen viime vuotinen kuperkeikka Urriassa painaa enää millään tavalla takaraivossa.

-Molemmat ovat täällä nopeita, kumpi tahansa voi voittaa tämän rallin. Mutta Mikko on ehkä oppinut uuden Fiestan metkut hieman nopeammin kuin Jari-Matti. Entisenä kuljettajana tiedän myös sen, että viime vuoden kaato on enää muisto vain. Se oli raju tälli ja sellaisista yli pääseminen ottaa aikansa, mutta ei Mikko ole sitä enää pitkään aikaan miettinyt, Wilson sanoi.

Hirvonen itse vahvisti tallipäällikön näkemyksen.

-Olen edelleen sitä mieltä, Urria on ehkä maailman hienoin paikka ajaa ralliautoa. Kaasu pohjassa sinne mennään niin kuin kaikille muillekin pätkille. Fiesta käyttäytyy hypyissä erittäin mallikkaasti ja kyllä mulla onkin aikomuksena lentää ihan tosissaan. Jarmo (kartturi Lehtinen) tuumasi siihen, että täytyy laittaa vöitä kireämmälle, Hirvonen murjaisi.

Fiestan lento-ominaisuuksista talli sai runsaasti tietoa viime viikon testipätkillä. Hirvonen ja Latvala ajoivat yhteensä lähes 1300 kilometriä, josta peräti 21 kilometriä Fordin pyörät olivat irti tienpinnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.