JJK ei osaa enää voittaa

Tuomas Heikkilä

No, otetaan nyt positiiviset asiat ensin.

JJK pelasi periaatteessa erinomaisen ja viihdyttävän ottelun Jaroa vastaan. Joukkue loi maalipaikkoja välillä kuin likuhihnalta ja paukutti kolme maaliakin. Niistä kaksi tosin syntyi oikeastaan ennen kuin ottelu edes ehti alkaa. Tamas Gruborovics niittasi kauden 11:nnellä ja 12:nnellä osumallaan kettunutut 2-0 -johtoon kun pelikellossa oli vain kolmisen minuuttia.

Jaro kuitenkin kömpi tasoihin kahdella erikoistilannemaalilla. Heikki Aho ja Irakli Sirbiladze kävivät tuuppaamassa keskityksistä pallot pussiin. Kumpikin osuma sai alkunsa Jaron vapaapotkusta, kuten aikanaan myös pietarsaarelaisten kolmas maali 75. minuutilla. Sitä ennen vaihtomies Tommi Kari oli pamauttanut JJK:n johtoon kahdestakymmenestä metristä 48. minuutilla.

-Ilme oli hyvä, mentiin selvästi eteenpäin perjantain Vaasan-ottelusta. Mutta jostain syystä emme pysty tällä hetkellä tappamaan pelejä kun on se hetki, Gruborovics pohti.

-Annettiin pisteet pois, mutta positiivistakin oli. Viime kierroksilla muutama ottelu on valunut tasuriksi sen takia, että ei ole löytynyt sitä viimeistä rutistusta. Tänään rutistusta oli ja taisteltiin hyvin, mutta huono puolustaminen erikoistilanteissa kävi kalliiksi, hän pyöritteli.

Totta tosiaan. Jaro 3-3 -tasoitus oli huonosta erikoistilannepuolustamisesta ehkä surullisin esimerkki. Jaro pelasi yhden miehen alivoimalla Ilja Vaganovin saatua ansaitun suihkukomennuksen 67. minuutilla. Jari Sara antoi vaparista keskityksen, puujalkainen toppari Maksim Vasiljev toikkaroi takatolpalle ja ohjasi pallon säärellä maaliin.

-Täytyy nyt tutkia videolta, että mitä noissa tilanteissa tapahtui. Siinä, miten Jaro erikoistilanteensa pelasi ei ollut mitään yllättävää, JJK-luotsi Kari Martonen sanoi.

Tappion makuisesta tasapelistä huolimatta Martonen ylisti omiensa peliesitystä. Eikä hän halunnut paniikkinappulaakaan painaa, vaikka nykyisellä pistetahdilla JJK:n mitali- ja europeliunelma valuu hiekkaan.

-Kolmella maalilla yleensä voittaa, mutta tänään ei voitettu. Ei tässä kuitenkaan mitään hätää ole. Meillä on vielä 13 ottelua jäljellä ja kun pystymme pitämään oman tasomme, pisteitä ropisee laariin riittävästi, Martonen uskoi.

Saas nähdä. JJK kohtasi neljän päivän sisään kaksi häntäpään porukkaa. Sarjakolmosen arvolle sopiva minimivaatimus näistä olisi ollut neljä pistettä, nyt niitä napsahti vain kaksi. Viideltä edelliseltä kierrokselta kettunutuilla on plakkarissa neljä tasapeliä ja yksi tappio. Peräti kolmessa tasapelissä johtoasema on hukkunut alle kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä. Viimeisimmästä voitosta on kuukausi aikaa.

Seuraavan kuukauden aikana JJK kohtaa vieraissa MIFK:n, Hongan ja RoPSin, Harjulla puolestaan vierailevat Inter ja MYPA. Tässä rytäkässä Martosen armeijan on opittava jälleen voittamaan, muuten vielä elossa olevan pronssihaaveen voi haudata niihin kuoppiin, joihin pikkuhiljaa pystytellään Harjun valotolppia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.