Stephen Clark JJK:n junioripäälliköksi

Eriikka Hienola

JJK on nimittänyt Stephen Clarkin seuran junioripäälliköksi.

Englantilaisen Clarkin työaika on jaettu puoliksi Voionmaan urheilulukion kanssa. Clark toimii tuntiopettajan ominaisuudessa lukion jalkapallovalmentajana.

Clark saapui Suomeen pelaajana vuonna 1988, ja edusti JYP-77:a kaudet 1991-92 opiskellessaan Jyväskylän yliopistossa. Viime vuoden hän on vaikuttanut Kokkolassa ja toiminut KPV:ssa Akatemiajoukkueen valmentajana, valmennuspäällikkönä ja Palloliiton valmentajatutorina. Väriin mahtuu myös vuoden pesti Irlantiin.

- Olin Kokkolassa liikunnanopettajana, otin virkavapaata ja lähdettiin perheen kanssa Irlantiin, missä oli tarjolla päätoiminen juniorivalmentajan työ. Se oli antoisa vuosi. Tulimme takaisin 2008 ja siitä saakka olen etsinyt päätoimista valmentajan työtä. Nyt sellainen löytyi, on tosi kiva tulla takaisin Jyväskylään, mies sanoo.

Junioripäällikön pestaaminen on osa JJK Junioreiden uudelleenorganisointia, jonka tavoitteena on seuran juniorivalmennuksen tehostaminen ja yhtenäistäminen. Clarkin työsarkaan kuuluu juniorijoukkueiden harjoittelun sisällöllinen kehittäminen ja juniorivalmentajien apuna toimiminen. Työn pääpaino on nuorimmissa juniori-ikäluokissa, ja Clark toimii myös alle 12-vuotiaiden taitokoulun sekä 12-15-vuotiaiden kykykoulun rehtorina.

- Kun maailman huippua katsoo, yksilötaito on nykyjalkapallossa tosi tärkeää. Lyhytsyöttöpelillä siellä Espanjan maajoukkue ja Barcelona ovat nousseet malleiksi, ja sellaistahan myös JJK:n edustusjoukkue pyrkii pelaamaan.

- Kaikkien on jalkapallomaailmassa pakko kasvattaa omia pelaajia, ei koko edustusjoukkuetta voi ostaa. Toivottavasti pystyn auttamaan JJK:a tässä. Mutta tämä ei ole yksisuuntainen työ, en ole tullut tänne vain opastamaan muita, vaan oppimaan myös itse, Clark painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.