Poliisi: Keski-Suomessa rallikansa käyttäytynyt hyvin, ruuhkilta vältytty

Shahin Doagu

Jyväskylän MM-ralli sujui perjantainakin iltayhdeksään mennessä rauhallisesti, kiittää poliisi.

Komisario Tuomo Korhonen Keski-Suomen poliisista sanoi, että pahimmilta ruuhkiltakin pääteillä vältyttiin.

Perjantaina aamulla liikenteen odotettiin puuroutuvan Jyväskylän ja Jämsän välillä, mutta Korhosen mukaan liikenne soljui kohtuullisesti.

Perjantaina illalla rallikansan palatessa Lahden seudulta keskiseeen Suomeen, odotettiin liikenteen kulkevan tavallista hitaammin Hartolan ja Jyväskylän välillä. Iltayhdeksän aikaan liikenne kulki vielä normaalisti.

- Perjantai on sujunut Keski-Suomen osalta todella hienosti. Rallikansaa on ollut paljon, mutta mitään erikoista ei ole tapahtunut. Voidaan puhua tavallisesta vilkkaasta viikonlopusta, Korhonen sanoi.

Sen sijaan erikoiskokeiden läheisyydessä Lahden ja Hämeenlinnan seudulla liikenne ruuhkautui perjantaina. Rallireitin varrella Kanta- ja Päijät-Hämeen poliisia työllisti myös kaahailijat. Muun muassa Evon erikoiskoetta seuraamaan tulleista sakkoja ylinopeudesta jaettiin kymmenille kuljettajille. Ruuhkautumista Lahden seudulla aiheutti myös katsojien pysäköinti rallireitin varrelle. Suurimmat liikenneruuhkat koettiin illan viimeisen erikoiskokeen alkaessa Mynnilässä Sysmässä.

Poliisi poisti noin kymmenen päihtynyttä erikoiskokeiden katsomoalueilta.

Lauantaiaamuna liikenne voi takkuilla ysitiellä Jyväskylästä etelään päin mentäessä sekä 23-tiellä Jyväskylän ja Keuruun välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.