Takaa-ajettava Loeb: En ole jänis!

Tuomas Heikkilä

Ennen iltapäivän lenkkiä Jyväskylän MM-rallin kärjessä keikkuu maestro itse, Sebastien Loeb. Vaikka ranskalainen suurmestari joutui kakkospäivään "aura-autona", ei se ole juuri menoa häirinnyt, tosin karkuunkaan Loeb ei ole päässyt. Tallikaveri Sebastien Ogier on kuuden erikoiskokeen jälkeen 2,8 sekuntia perässä. Ero on täsmälleen sama kuin eilisen kolmen pätkän jälkeen.

- I try push, totesi Loeb tavoilleen uskollisesti Lahden etähuollossa.

- Kisa Ogieria ja myös Jari-Matti Latvalaa (9,4 sekuntia perässä) vastaan on erittäin tiukka. Iltapäivällä pystyn vielä pitämään heidät takanani, mutta huomenna se on vaikeampaa, jos joudun ensimmäisenä reitille. Lauantain pätkillä on enemmän irtosoraa kuin tämänpäiväisillä, Loeb selvitti.

Tuntuuko nyt siltä, kuin olisit jänis, jota metsästäjät ajavat takaa?

- En ole jänis, mutta kyllähän tässä tosissaan saa mennä, Loeb hymähti.

Tallikaveri Ogier taktikoi eilen Loebin kärkeen kakkospätkällä Laukaassa. Onko samanlaisia koiruuksia luvassa myös tänään, on vielä hämärän peitossa.

- Juuri nyt en mieti huomista lähtöjärjestystä, yritän vain pysyä Sebin perässä. Mutta katsotaan, mikä illalla on tilanne. Taktikointi on mahdollista, Ogier sanoi.

Kolmen kärjen täydentävä Jari-Matti Latvala on valitellut pitkin päivää huonoa vetopitoa.

- Pehmensin jousitusta vähän, ja se auttoi vähän, mutta kyllä tämä vaikeaa on edelleen, Latvala puhisi.

- Voiton puolustaminen näyttää olevan huomattavasti vaikeampaa kuin sen ensimmäisen voiton ottaminen. Aivan äärirajoilla saa koko ajan mennä pysyäkseen Citikoiden kyyydissä. Ei tämä viime vuonna tällaista ollut, hän siunaili.

Hän myönsi kuitenkin, että iltapäiväksi pitää säätää enemmän kuskia kuin autoa.

- Ehkä pieni henkinen lukko on kuitenkin se varsinainen ongelma. Se pitää saada auki. En ole pystynyt ajamaan niin hyvin kuin osaan, Latvala tunnusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.