Harri Rovanperä nautti Lankamaan tunnelmasta

STT

Suomen MM-ralli starttasi torstaina legendaarisella Lankamaan erikoiskokeella, jossa on vuosien varrella sattunut ja tapahtunut. Yli 23 kilometrin mittaiselle pätkälle mahtui tuhansia rallifaneja ja heidän joukossaan oli myös rallikonkari Harri Rovanperä.

Rovanperä kiertää helikopterin kyydissä jokaisella pätkällä ja pääsee aitiopaikalta seuraamaan Jyskälän sekuntitaistoa. Yhteensä 15 kertaa palkintopallisijaa MM-rallissa juhlinut Rovanperä luottaa Fordin suomalaiskuskien kotikenttäetuun.

- En halua yhtä voittajasuosikkia sanoa, mutta kyllä jompikumpi Fordin miehistä juhlii lauantaina. Toki Ranskan pojat ovat aika vahvalla mielellä olleet koko kauden. Kotikenttäetu on kuitenkin meidän pojilla. Citroen-kuskit saavat venyä paljon voittoon, Rovanperä pohtii.

- Kovaa kädenvääntöä on luvassa. Virheitä ei saa tulla ja kaasu pohjassa on mentävä koko ajan. Raakaa peliä, Rovanperä jatkaa.

Rovanperän ennustus suomalaisvoitossa lepää lähinnä Jari-Matti Latvalan harteilla. Mikko Hirvonen menetti kisansa juuri avauspätkällä Lankamaalla, kun mies lipsautti teknisen vian vuoksi ulos ja jäi rutkasti kärjestä. Raakaa peliä, kuten Rovanperä summasi.

Rovanperän puuhailut rallin parissa lepäävät nykyään 10-vuotiaan Kalle-pojan harrastusta tukiessa. Geenit ovat ainakin kohdallaan, ja nuori Rovanperä on jo kokeillut vauhtiaan rallisprintissä.

- Me on palattu niin sanotusti alkutekijöihin poikani kanssa, joka täyttää syksyllä 11 vuotta. Hänen autoaan on rassailtu ja huollettu. Hän on Virossa käynyt muutaman kisan rallisprinttiä jo ajamassa, Rovanperä valottaa.

Entinen rallitähti saa painaa kaasua tosissaan nuorempaa Rovanperän painosta vastaan.

- Kyllä Kalle minua Virossa pöllytti yhdessä sprinttikisassa aivan 6-0. Ei tietenkään metsässä vielä minulle pärjää, kun ei siellä edes saa vielä ajaa, Rovanperä naureskelee.

Jyväskyläläinen rallikonkari kokeilisi mielellään vielä vauhtiaan myös Suomen MM-rallissa.

- Kyllä tämä Jyväskylän kisa olisi joskus kiva ajaa. Jos lasketaan, että 50 vuotta on se ikä, jossa comebackit täällä tehdään, niin siihen on vielä pitkä aika. Tulee pian liian pitkä paussi ajamisesta, Rovanperä, 46, miettii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.