Alavireinen JJK, vielä alavireisempi IFK

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Ilman kelvotonta erikoistilannepuolustamista JJK olisi maanantaina murskannut Jaron, mutta joutui kuitenkin tyytymään 3-3 -tasuriin. Niinpä psykologinen asetelma tämän illan kamppailuun on mielenkiintoinen. Peli oli periaatteessa parempaa kuin aikoihin, mutta... Kysymys kuuluu, piehtaroidanko kettuleirissä itsesäälissä, vai puetaanko työhaalarit päälle ja ryhdytään keskittymään pronssimitalien varmistamiseen ihan tosissaan.

Illan vastustaja IFK Mariehamn oli vielä alkukesästä JJK:n kanssa samassa kelkassa taistelemassa sijoista 2.-3., mutta sittemmin saarelaiset ovat vajonneet sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Ero JJK:hon on venynyt 12:een pisteeseen. Kun liigasta putoaa tällä kaudella vain yksi joukkue ja jumbo-RoPS on jo kymmenen pisteen päässä, ei IFK:lla ole syksyn peleihin kovin jättimäisiä panoksia tiedossa. Paineeton tilanne voi usein olla hyväkin asia, mutta voi toisaalta johtaa ennen pitkää myös puolivillaiseen läpsyttelyyn. Viime kierroksella meno on ollut äärimmäisen tahmeaa. Tappioita on jo neljä peräkkäin ja joukkue on pelannut peräti 374 minuuttia tekemättä maaliakaan. Viimeksi verkko heilui KuPS-ottelussa 24. heinäkuuta.

Vaikka vieraalla maalla kaukana ollaankin, JJK:n kannalta oleellista on pelata omilla vahvuuksilla. Isokokoinen ja romuluinen IFK on juoksutettavissa henkihieveriin JJK:n taitamalla syöttömyllyllä. Tämä nähtiin pari kuukautta sitten Harjulla, kun JJK voitti 2-1. Ensimmäinen puoliaika oli hankala, mutta toisella jaksolla tahtia löi JJK.

Pisteitä JJK kaipaa kipeästi, sillä viiden ottelun voitottoman putken myötä TPS on hivuttautunut jo neljän pisteen päähän. Parhaimmillaan hajurakoa sarjaneloseen oli kuitenkin kymmenkunta pistettä.

ARVIO: JJK on liigahstoriansa aika vieraillut Maarianhaminassa kahdesti ja palannuut mantereelle 1-3 ja 2-3 -tappiot niskassaan. Nyt ei omissa kolise yhtä monta kertaa. 2-3 maalia JJK:lle, 0-1 IFK:llle.

SEURAA HEITÄ: Tommi Kari on joutunut tyytymään tällä kaudella turhan usein "roskaminuutteihin" vaikka on kentälle päästyään ollut mies paikallaan. Peliminuutteihin nähden maalisaldo, neljä, on vähintäänkin kelvollinen. Kesäkuun MIFK-kohtaamisessa voittomaalin pilkulta ampunut Kari viimeisteli komeasti myös maanantaina Jaroa vastaan. Nyt tuittupäinen pallotaituri on avauskokoonpanossa mukana ja aiheuttaa varmasti ahdinkoa kankeahkolle kotijoukkueelle. Ehkäpä pallohallinnan ohella myös pienet koiruudet taitava Super-Tommi saa jotain irti myös sävyisän maarianhaminalaisyleisön äänijänteistä.

Jos IFK:n panokset joukkueena alkavatkin olla pienet, yksilöillä niitä riittää. Ainakin sellaisilla yksilöillä, jotka pyrkivät saarelta pois. Eräs näistä on amerikkalaismaalivahti Josh Wicks. Karuilta kulmilta kotoisin oleva puolihullu veskari on kokenut urallaan yhtä sun toista ja mies tuli hakemaan Maarianhaminasta uutta nousua. Näillä näkymin sellainen on tulossa ja 27-vuotias Wicks pelannee ensi kaudella jossain muualla kuin Veikkusliigassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.