Keppikerjäläisellä pakkovoiton paikka

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Vaikka seuran taloudella ja kentällä tapahtuvilla asioilla ei suoranaisesti olekaan keskenään tekemistä, tuppaa se urheilussa usein olemaan niin, että tyhjyttään kumisevan kassan jyly kantautuu myös pelaajien korviin. JJK on pelannut hippasen vaisumpaa jaksoa jo pidemmän aikaa ja tämän päivän Keskisuomalaisessa toimitusjohtaja Joni Vesalainen nosti kissan pöydälle. Joka kuukausi saa jännätä, riittävätkö rahat pelaajien palkanmaksuun.

Tilanne on häijy. Haaveet europeleistä sekä liigamitalista ovat edelleen hengissä, mutta vaikka ne toteutuisivat, ei se vielä riitä pelastamaan JJK:n taloutta. Pelaajien on asiaa turha murehtia, mutta saattahan se ainakin osalla kaihertaa takaraivossa.

Kaihersi tai ei, kettupaitojen seuraava pelillinen murhe on tänä iltana Harjulle asteleva nousukuntoinen Jaro. Perjantain kierroksella pietarsaarelaiset rökittivät Maarianhaminen IFK:n puhtaasti 4-0. Kuudessa edellisessä ottelussa on tullut vain kaksi tappiota ja nekin sarjan kärkikaksikkoa Interiä ja HJK:ta vastaan. JJK ja Jaro kohtasivat viimeksi kesäkuussa Pietarsaaressa ja silloin pisteet jaettiin 1-1 -tuloksella. JJK oli avausjaksolla välillä suuressakin hädässä, mutta kiipesi toisella puoliajalla peliin mukaan. JJK:n tavoin lyhytsyöttöpelin ja pallonhallinnan nimiin vannova Jaro on valmis haastamaan.

Jaro on sarjassa yhdeksäntenä ja turvaa putoamisviivaan on jo yhdeksän pistettä. Tällä haavaa viimeinen mitalijoukkue, JJK, sen sijaan on jo kolmentoista pisteen päässä. Kovin korkealle Jaro ei siis enää ehdi, nousta vaikka kolmasosa sarjasta onkin vielä pelaamatta. "Keppikerjäläinen" JJK puolestaan kaipaisi kipeästi kolmen pisteen potin. Yhden ottelun enemmän pelannut TPS on enää kolme pistettä takana eikä matkaa Honkaankaan ole kuin kuusi täppää. JJK:n edellisestä voitosta on aikaa tasan kuukausi. Neljän viimeisimmän kamppailun saldo on tappio HJK:lle sekä tasapelit TPS:aa, KuPSia ja VPS:aa vastaan. Jokaista tasuriaan JJK johti vielä alle kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta onnistui rähmimään voiton vastustujalle. Se syö epäilemättä miestä sen kuuluisan rotan lailla.

ARVIO: Vääntö on tiukka ja Jaro tappelee tasaväkisesti mukana ainakin ensimmäisen puoliajan. JJK kuitenkin rutistaa pallon pussiin 2-3 kertaa ja se riittää voittoon Jaron jäädessä yhteen maaliin.

SEURAA HEITÄ: Jani Virtanen on JJK:lle usein enemmän kuin sata jänistä, mutta välillä näyttää myös siltä, että hyökkäyksen rakentelu pysähtyy, kun Virtanen saa pallon. Umpikiero ja taitava turkulainen pystyy tekemään pelivälineen kanssa melkein mitä tahansa ja se nimenomaan lienee se ongelma. Virtanen voisi joskus kokeilla, mitä tapahtuu kun jakaa pallon nopeasti seuraavalle kaverille. Päävalmentaja Kari Martonen puolestaan voisi kokeilla, mitä tapahtuu kun antaa Virtasen pelata täydet 90 minuuttia.

Jaron Pitkänhuiskea georgialaishyökkääjä Irakli Sirbiladze on tehnyt tällä kaudella neljässä ottelussa kolme maalia. Viime kaudella KPV:ssa Ykköstä pelannut Sirbiladze voitti sarjan maalikuninkuuden sekä valittiin parhaaksi pelaajaksi. 193-senttinen kärki on vahva pääpalloissa ja väkevä kaksinkamppailuissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.