Vaasan reissu voi mennä vaikeaksi

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Sarjataulukkoa vilkaisemalla voisi kuvitella, että Vaasan reissu on JJK:lle läpihuutojuttu. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että näin ei ole. Valmentajaakin tänä kesänä vaihtanut Vepsu on toki edelleen toiseksi viimeisenä, mutta peli on mennyt kesän edetessä koko ajan parempaan suuntaan. Kymmenen ottelua ja yli kaksi kuukautta kestänyt voitoton putki katkesi sunnuntaina, kun VPS haki Maarianhaminasta 1-0 -voiton. Vaikka putki venyikin nälkävuoden mittaiseksi, niin tasapelejä on ropissut tiuhaan. Kahdeksan edellisen kierroksen aikana VPS on hävinnyt ainoastaan vierasottelun HJK:lle. Lisäksi samainen HJK on ainoa joukkue, joka on hakenut Hietalahdesta vierasvoiton tällä kaudella.

HJK:n on myös joukkue, joka hankaloittaa JJK:n arvioimista tällä hetkellä. Viime lauantaina Harjulla vieraillut Suomi-futiksen mammutti oli sen verran suvereeni, ettei JJK:n kyvystä haastaa tavallisia kuolevaisia voi sanoa Klubi-ottelun perusteella paljon mitään. Iskukykyä olisi kuitenkin syytä löytyä, muuten eurojunan kyytiin ehtiminen saattaa käydä syksyn tullen kovin hankalaksi. Sarjakakkonen Inter oli vielä hiljattain tappituntumalla, mutta nyt se on karannut jo seitsemän pisteen päähän. Viiden pisteen päässä niskaan hengittävät ajokoirat Honka ja TPS.

Loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa painiskellut VPS pääsee kettunuttujen kimppuun lähes parhaalla miehistöllään. Sivussa on ainoastaan loppukauden huilaava pitkäaikaispotilas Jani Tanska. JJK-leirissä nuori toppari Samu Nieminen on pitkästä aikaa pelikuntoinen, tosin topparipariin Mikk Reintam-Juha Pasoja tuskin on luvassa muutoksia. Keskikentän tärkeä ankkuripelaaja Eero Korte on sivussa vielä reilun viikon. Myös Jarkko Okkonen ja Touko Tumanto ovat tästä ottelusta poissa. Akillesjänneoperaation keväällä läpikäynyt kakkosvahti Mihaly Szerovay tekee jo kuntouttavia harjoituksia, mutta kokoonpanoon unkarilaisella ei ole vielä vähään aikaan asiaa.

ARVIO: TPS- ja KuPS-tasapelien sekä HJK-tappion jälkeen JJK:n olisi syytä palata jälleen voittokantaan. Helppoa se ei kuitenkaan ole. Yksi maali tuskin riittää voittoon. Tulosvetolappuun VPS:lle yksi osuma, JJK:lle 0-2.

SEURAA HEITÄ: Lievää jalkavammaa tällä hetkellä poteva Touko Tumanto on ollut pitkin kesää päävalmentaja Kari Martosen"super-sub". HJK:ta vastaan Tumanto nähtiin jopa avauksessakin. Kokenut laitalinkki ei ole ollut huono, mutta katsomon syvissä riveissä moni on ihmetellyt, miksi Tumanto ajaa hierarkiassa aina Tommi Karin ohi. Tuittupäinen, juonikas ja luova "Super-Tommi" pelaa viisitoista minuuttia per matsi, jos sitäkään. Akseli Kari-Babatunde Wusu teki aikoinaan tuhoisaa jälkeä Ykkösessä ja voisi kuvitella, että samojen veijareiden pelikemiat kohtaavat edelleen. Voisi kuvitella, että herrat vääntäisivät jokusen osuman myös liigassa, jos vain saisivat kunnon mahdollisuuden.

VPS:n kärkikaksikko Antonio Inutile-Aleksandr Kokko on tehnyt tällä kaudella yhteensä vasta viisi maalia, vaikka vastuuta on piisannut. Inutile on osunut kaksi kertaa, Kokko kolmesti. Aina ei ole ollut "ruokaakaan" tarjolla, mutta paremmalla viimeistelyllä jokunen VPS:n kahdeksasta tasapelistä olisi voinut kääntyä voitoksi. Toki Kokkoon ja Inutileen pätee sama kuin muuhunkin VPS:n joukkueeseen: suunta on ollut viime kierroksilla oikea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.