Loeb on niin vanha, ettei näe kelloa

Tuomas Heikkilä

Kahden ajopäivän jälkeen kolmen kärki on ylhäisessä yksinäisyydessään. Sebastien Loeb, Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala mahtuvat vajaan kolmen sekunnin sisään.

Kukaan ei olisi halunnut aura-autoksi huomiselle päätöslenkille, mutta tänäänkin ensimmäisenä startanneen Loebin täytyy se rooli ottaa. Edes päätös-ek:n aikatarkastusasemalla otettu kymmenen sekunnin sakko ei pelastanut suurmestaria.

-Jotain täytyi yrittää, huomisilla pätkillä on paljon irtosoraa. Yritin pientä kikkaa, mutta ei se näköjään onnistunut, Loeb tuumasi.

-Nyt olen jälleen tienavaajana ja se on haastavaa, mutta yritän silti voittaa tämän rallin, hän jatkoi.

Ogier, jota Loeb yritti jekuttaa, hyrisi tyytyväisyyttään kun saikin kaimansa retkuun. Yhdeksän vuotta tallikaveriaan nuorempi Citroen-pilotti päätti vielä kääntää veistä haavassa ennen yötaukoa.

-Ehkä Seb on jo niin vanha, ettei näe kelloaan kunnolla, eikä sen takia tiedä, milloin aikatarkastusasemalle pitäisi mennä, Ogier revitteli.

Vuosi sitten kakkoseksi kurvaillut Ogier uskoo, että voittaminen on mahdollista, mutta äärimmäisen vaikeaa.

-Jari-Matilla on paras lähtöpaikka. Katsotaan mitä huomenna tapahtuu, hän sanoi.

Latvala valitteli perjantain aamulenkillä huonoa vetopitoa ja pientä ratin puristamista. Iltaan mennessä mies uskoi, että molemmat ongelmat on ratkaistu.

-Pehmensin jousitusta vähän ja auto tuntuu nyt hyvältä. Mihinkään säätöihin en enää koske, siinä hommassa voi nyt mennä ainoastaan huonompaan suuntaan, Latvala sanoi.

Puristus ajamisesta kaikkosi iltapäivän mittaan, mutta Latvala oli silti sitä mieltä, että ajolinjat vaativat pientä viilausta.

-Tänään ajoin välillä liian aggressiivisesti. Nopeilla osuuksilla pitää mennä tietysti hullun lailla, mutta kun tulee hitaampi osuus, pitää ajaa sen mukaan. Mulla jäi välillä vauhti päälle ja menin hitailla osuuksilla liikaa poikittain, Latvala analysoi.

Viime vuoden sorateiden grand prix'n valtiaalla on kuitenkin vain yksi tavoite.

-Voittoa haetaan ilman muuta. Ja lähtöpaikka on meillä parempi kuin Loebilla tai Ogierilla, Latvala arveli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.