Hirvonen ja Wilson yhä napit vastakkain

Tuomas Heikkilä

Perjantaipäivän puheenaihe Jyväskylän MM-rallissa oli Mikko Hirvosen torstainen Fiestan kolhiminen ja sen syyt. Tallipäällikkö Malcolm Wilson avasi pelin laittamalla kaksi minuuttia vaatineen mällin Hirvosen piikkiin. Hirvonen puolestaan on vakaasti sitä mieltä, että syy oli autossa.

- Tästä ollaan varmaan tallin kanssa ikuisesti eri mieltä. Sen myönnän, että moottorivika ei ollut kyseessä, mutta jotain omituista siinä tapahtui, Hirvonen toisti jo Lahden etähuollossa sanomansa vielä illalla Paviljongissa.

Wilsonin mukaan kyse oli siitä, että Hirvonen ajoi mutkaan 20 kilometriä tunnissa lujempaa kuin esimerkiksi Jari-Matti Latvala tai Jari Ketomaa ja jarrutti 0,8 sekuntia myöhemmin.

- Just joo. Niin varmaan, tuhahti kartanlukija Jarmo Lehtinen.

- Minullahan siinä oli ratti kädessä. Talli voi olla mitä mieltä haluaa, mutta minä tiedän, mitä täällä kabiinissa tapahtui, Hirvonen linjasi.

- Mutta jos talli haluaa, että otan syyt niskoilleni, niin ihan sama. Eikä tätä asiaa enää vatvo kuin media - eikä sillä ole lopulta mitään merkitystä, hän tokaisi.

Hirvonen takoi perjantaina viisi pohja-aikaa kahdeksalla erikoiskokeella ja nousi peräti 30 sijaa, kuudenneksi. Viidentenä oleva Mads Östberg on vajaan puolen minuutin päässä, Petter Solbergiin on matkaa minuutin verran. Kärkikolmikko puolestaan viilettää vajaan 1.28 Hirvosta edellä.

- Huomenna on pitkä päivä ja kyllähän siellä voi sattua mitä tahansa. Ei meillä ole muuta suunnitelmaa kuin ajaa niin kovaa kuin päästään ja katsoa sitten, missä ollaan, Hirvonen suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.