Rallikansan keskellä - katso kuvat!

Jyväskylän kaduilla väreilee jännittynyt tunnelma. MM-ralli on alkanut, ja ihmiset ympäri maailmaa ovat saapuneet Jyväskylään nauttimaan tunnelmasta. Keski-Suomen hermokeskuksessa käy yhtäkkiä kova tohina. Ihmisiä on kaikkialla. Illat ovat olleet muutamien viime päivien ajan vilkkaita, ja terasseille on pakkautunut rallikansaa yhteisen puheenaiheen perässä.

Ralliviikonloppu on loputtomien kohtaamisten viikonloppu. Jyväskylä muuttuu moni-ilmeiseksi, eikä ralliviikonloppu kiteydy vain rallifaneihin. Torstaipäivän kadunvaltausjuhla, vastalause Jyväskylän MM-rallille, sai jatkoa Jyväskylän yliopiston päärakennuksen takana. Laskeva aurinko toi paikalle vaihtoehtoisen juhlinnan ystävät. Teknomusiikki soi myöhään yöhön.

Alakaupungilla tunnelma oli niin ikään railakas. Puheensorina ja musiikki kantautuivat baareista ja terasseilta. Ruokakojujen herkut höyrysivät yössä. Väsyneitä, innostuneita, huolestuneita ja iloisia kasvoja virtasi pitkin Kauppakatua. Kitaraa soittava tyttö, rakastettuaan halaava mies, yksinäinen Leijona-pullo ja moni muu pieni asia viesti, miten moninaisista ihmisistä koostuu yksi suuri juhla.

Keskisuomalaisen valokuvaaja Evelin Kask kierteli torstaina rallikansan joukossa Jyväskylän keskustassa. Katso Kaskin henkilökuvat ja tunnelmat kuvasarjasta!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.