Suomalaisten ykköshaastaja varoittaa Hassista

Tuomas Heikkilä

Jyväskylän MM-ralli starttaa tänään kolmella erikoiskokeella. Erikoiskoekilometrejä Lankamaassa, Laukaassa ja Laajavuoressa ajetaan yhteensä lähes 40. Ensimmäisenä reitille porhaltava Citroen-kuski Sebastien Loeb hyökkää Lankamaan erikoiskokeelle kello 17.13. Laukaa on luvassa reilua tuntia myöhemmin ja Laajavuori iltakahdeksalta.

Tänä aamuna ajettiin jo testierikoiskoe Ruuhimäessä. Reilun kolmen kilometrin pätkä ei toki ollut vielä varsinaista kilvanajoa, mutta ainakin se kertoi sen, että Loebin ja kaimansa Ogierin ohjastamat Citroenit ovat iskussa. Loeb oli testi-ek:n nopein ajalla 1.35,7, Ogier hävisi hänelle 0,6 sekuntia. Kolmoseksi ajoi viime vuotista voittoaan puolustava Ford-pilotti Jari-Matti Latvala, joka hävisi Loebille vajaan sekunnin. Toinen Ford-kuski Mikko Hirvonen otti aamun rauhallisesti jääden Loebista reilut puolitoista sekuntia. Hirvosen edelle tuloksissa ehätti muiden muassa Kimi Räikkönen.

Saattaa olla, että MM-sarjaa 17 pisteen erolla ennen Hirvosta johtava Loeb tyytyy tuomaan menopelinsä varmasti maaliin kärjen takana, eikä välttämättä aja hampaat irvessä voitosta. Näin ollen Fordin suomalaiskaksikon pahin uhka on Ogier. 27-vuotias ranskalainen on ajanut urallaan vasta 40 MM-rallia, mutta on oppinut metkut häkellyttävän nopeasti. Ogier on voittanut tällä kaudella Portugalin, Jordanian ja Kreikan rallit ja on soralla oppi-isäänsä Loebia nopeampi. Ogier ajoi jo viime vuonna Jyväskylässä kakkoseksi häviten Jari-Matti Latvalalle vain reilut 10 sekuntia.

-Tiesin, että pystyn ajamaan kovaa täällä, mutta kakkossija vuosi sitten oli silti iloinen yllätys. Nyt lähdetään tietysti vielä parantamaan tuota sijoitusta, mutta se on äärimmäisen vaikeaa, Ogier tuumaili hetki ennen starttia.

Entinen hiihdonopettaja povaa, että eräs rallin ratkaisupätkistä on perjantain ainoa Keski-Suomessa ajettava erikoiskoe, yli 20-kilometrinen Hassin pikataival.

-Kun siellä selviää ehjänä maaliin, homma helpottuu huomattavasti. Hassi on koko rallin vaikein erikoiskoe, eikä siellä parane hölmöillä, kun huomenna on vain yksi 15 minuutin etähuolto, Ogier sanoi.

Jyväskylän MM-ralli käynnistyy Lankamaan erikoiskokeella kello 17.13. Keskisuomalainen seuraa kisan alusta loppuun erikoissivustollaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.