Harjulla syttyykin vierailija

Tommi Roimela

JJK-GrIFK 1-2, JJK-KäPa 0-0, PK-35-JJK 3-4, TP-47-JJK 0-2. JJK:n tulokset neljässä viimeisessä jalkapallo-ottelussa kertovat tylyä kieltä. JJK pelaa Harjulla huonommin kuin muualla.

Epäuskoinen ajattelee, että neljä viimeistä peliä eivät ole koko totuus. Hän puhuu sattumasta ja käskee katsomaan koko kauden tilastoja. No hyvä. Kotona Harjulla JJK on kerännyt 9 ottelusta 15 pistettä (1,667 pistettä/peli) ja vieraissa 11 ottelusta 24 pistettä (2,182 pistettä/peli).

Epäuskoinen tuhahtaa ihmeissään muttei vieläkään vakuutu JJK:n kotikammosta. Hän mainitsee, että yhden kauden aikana kaikkea voi tapahtua ja väittää, että viime kaudella JJK oli kotona hyvä. Tarkistus osoittaa, että viime kaudella JJK sai 13 kotipelistään 17 pistettä (1,308 pistettä/peli) ja 13 vieraspelistään 24 pistettä (1,846 pistettä/peli).

Tilastot ovat toki vain tilastoja, mutta totuus on, että kahden kauden ajan Harju ei ole tuonut JJK:lle kotietua.

Mistä tuo kaikki edellinen voi johtua? Kun Harjulla on tälläkin kaudella ollut jokaisessa ottelussa reilusti yli tuhat katsojaa, ei kotietu ainakaan kannustuksen puutteen vuoksi ole kadoksissa.

- Vaikea siihen on löytää yhtä ja ainoaa syytä. Kyllä suurin syy varmaankin on se, että meidän on vaikea pelata vastustajaa vastaan, joka tulee vain puolustamaan. Me ei olla löydetty vieläkään lääkkeitä sumpun murtamiseen, JJK:n päävalmentaja Ville Priha miettii.

- Voisi sanoa myös, että vastustajat syttyy Harjulla eniten. Täällä on Ykkösen paras tapahtuma, Priha muistuttaa.

Prihallekaan ei varmasti tullut yllätyksenä, että GrIFK:n ja KäPan tapaisen joukkueet tulevat Harjulle vain kyttäämään vastaiskuja. Oikeaa taktiikkaa kyttäilijöitä vastaan ei kuitenkaan ole löytynyt.

- Sumpun murtaminen onnistuisi parhaiten laitojen kautta, mutta meidän laitapelaaminen on ollut heikkoa. Meillä ei ole joukkueessa luontaisia laitapelaajia, Priha myöntää.

Yksi kotisyy JJK:n kotikammoon voisi olla se, että joukkue ei harjoittele Harjulla ollenkaan, koska peliareenaa ei haluta kuluttaa huonoon kuntoon.

- Ei se sitä selitä, vaikka ei mulla olisi mitään sitä vastaan, vaikka JJK:n edustusryhmä joskus täällä saisikin treenata, Priha toteaa Harjun hyvässä kunnossa olevalla nurmella.

Mahdollinen selitys pienimuotoiselle kotikammolle voi olla myös se, että pelaajille esiintyminen tuttujen silmäparien alla ei ole helppoa.

- Voi olla, että joitakin jännittää, kun täällä ovat äidit ja tyttöystävät katsomassa, Priha näkee.

Oli syyt huonoihin kotiotteluihin mitkä tahansa, on yksi asia varma. Jos JJK haluaa nousta Veikkausliigaan, on Harjulla otteiden parannuttava. Kauden kuudesta viimeisestä pelistä JJK pelaa neljä kotona.

- Meillä on vielä mahdollisuus parantaa tilastoja, ja sitä mä toivon ja siihen uskon ehdottomasti. Nyt katsomot täyttyvät vielä enemmän, kun ratkaisupelit alkavat, ja kyllä siitä täytyy olla kotijoukkueelle etua, Priha sanoo.

Lauantaina Harjulle saapuu AC Oulu, joka kyttää sarjassa neljäntenä. Odotettavissa on varmasti viihdyttävä kamppailu, sillä Oululle ei oikein tasapelikään riitä, jos joukkue haluaa pysyä nousutaistelussa mukana.

- En millään usko, että ne tulevat vain puolustamaan. Se ei kuulu Oulun ja Juha Malisen pelityyliin. Uskoisin, että nähdään rehti jalkapallo-ottelu, jossa mennään päästä päähän ja sitten parempi voittaa, Priha näkee.

- Samanlaisia ovat olleet monet meidän vierasotteluista, ja niistä on tullut paljon hyviä voittoja.

Niin, jottei totuus unohtuisi. Yksi selitys JJK:n huonolle kotitilastolle on myös siinä, että joukkue on pelannut vieraissa erinomaisesti. 24 pistettä 11 vierasottelusta on huikea saldo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.