Taas niitä tuttuja tuuletuksia

Veikko Löytty

Kärkipelaaja Babatunde Wusu palasi pelikiellon kärsittyään jälleen jalkapallo-ottelun ratkaisijaksi. Pohjan stadionilla Wusu väläytti vaarallisuuttaan muutaman kerran, ja ottelun harvoista hyökkäystilanteista mies viimeisteli taitavasti kaksi maalia.

Näillä osumilla JJK jatkaa kamppailua suorasta noususta liigaan FC Viikinkien kanssa. AC Oulu taisi pudota kaksikon kyydistä kärsittyään kotitappion JIPOLLE.

Tornion Pallo-47 joutuu 0-2 (0-1) -kotitappion myötä taistelemaan tosissaan sarjapaikan uusimiseksi. Näennäisesti kotijoukkue hallitsi keskikenttää, mutta JJK:n maalia pelaajat pääsivät hätyyttämään vain pari kertaa pelijaksoilla.

Kuhmuraisella kentällä viimeistelyssä onnistui vain Wusu, joka avausmaaliinsa sai sivustatukea torniolaisten topparilta. Gaston Bindzi yritti palauttaa pallon omalle maalivahdilleen, kun Wusu taitavasti aavisti tilanteen, ehti palloon ennen paikalleen jähmettynyttä maalivahti Artur Kondea, ja lopuksi ohjasi pallon nätisti verkon perille.

Ottelun toinen osuma oli osoitus vieraiden kahden kärkipelaajan yhteispelistä. Tommi Kari ja Wusu etenivät seinäsyötöin kohti maalia ja hieno sommitelma päättyi Wusun toiseen osumaan.

- Tämä oli tosi hyvä peli meiltä ja koko joukkue teki kovasti töitä. Tietysti olen tyytyväinen siihen, että olen tehnyt 19 maalia, mutta jalkapallo on nimenomaan joukkuepeliä. Me kaikki oltiin valmiit tekemään töitä. Torniolla oli hyvä puolustus, mutta kyllä maalit piti itse tehdä. Toivottavasti paras kausi on vielä tulossa, joukkueen yhteishenkeä korostanut Wusu iloitsi.

Tuloksen kannalta oman kortensa kekoon kantoi JJK:n puolustuslinja Tuomas Latikka, Markus Paija, Antto Tapaninen ja Janne Hannula, jonka "kynsissä" TP-47:n monta kansallisuutta edustava ryhmä oli jokseenkin aseeton. Avausjaksolla torniolaisten toppari Andrei Skljarov ja Olli Vilppola pääsivät sentään kumpikin kerran laukaisuhollille.

- Tornioon tultiin sillä asenteella, että joka pelissä haetaan voittoa. Viikon teema harjoituksissa oli, että omat linjat on tukittava. Puolustuspelaaminen olikin voiton avain. Hyökkäyspelaamiseen jäi parantamisen varaa. Kenttä oli huono, eikä tällä perunapellolla joukkueen tavanomainen syöttöpeli onnistunut, joten pelattiin suoraviivaisemmin kuin normaalisti. Siihenkin oli ennalta varauduttu, että isketään, kun puolustus palauttaa pallon molarille, valmentaja Ville Priha paljasti.

Prihan mieliala laski hieman, kun tieto Viikinkien viime hetken voittomaalista kiiri Pohjan stadionille.

Viime aikoina peliesityksiään kohentaneella TP-47:llä oli jälleen avauskokoonpanossa kahdeksan vieraspelaajaa, joista osa saapui Tornioon vasta elokuun lopulla.

- Paljon uusia miehiä on tullut kesken kauden, joten joukkuepelaaminen on saatava yhtenäisemmäksi. Pienet asiat ratkaisivat kentällä. Avausmaali syntyi puolustajan virheestä ja toinen oli pelimaali. Meiltä puuttui hyökkäyksistä suoraviivaisuus. Ennen peliä painotettiin kurinalaisuutta. Nyt siitä lipsuttiin, ja ensimmäisessä maalissa riskinotto kostautui, torniolaisia valmentava Oleg Eprintsev harmitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.