JJK hävisi AC Oululle

Panu Jansson

Jalkapallojoukkue JJK:n ympärille perustettavalle osakeyhtiölle oli tarjolla parasta mahdollista promootiota, kun Ykkösen lauantain kärkipään kamppailussa vastaan asettui AC Oulu. Osakemyynti tuskin kuitenkaan pyrähtää alkuviikosta maksimaaliseen nousuun, sillä Oulu jätti JJK:n pisteittä ottamalla 0–1 (0–1)-voiton Harjun tämän kauden ennätysyleisön (2 559) edessä.

– Vastustaja oli tosi hyvä. Ottelu oli hyvätasoista I-divisioonajalkapalloa, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Maalitilanteita oli molemmissa päissä ja kumpikin halusi tehdä maaleja. Oulu oli ensimmäisellä jaksolla aggressiivisempi ja toisella jaksolla kaikki meistä pani parastaan, JJK:n valmentaja Ville Priha summasi.

Hyvätasoinen divarifutis ei kylmässä syysillassa lämmitä, jos tavoitteena on nousta taistelemaan tosissaan Veikkausliigaan. Harjun ennätysyleisö ei tosin tunnu omiltaan liikoja vaativan, sillä suurimman melun kentän laidalla aiheutti parikymmenpäinen Oulun kannattajajoukko, kotiyleisön tyytyessä väkinäiseen yhteistaputukseen JJK:n saadessa kulman tai vapaapotkun.

JJK hallitsi ottelun avaushetkiä ja Oulu vastasi JJK:n paineeseen kovilla otteilla. Jalkavammaisen Vesa Pohjosen tilalle päätuomariksi parin tunnin varoitusajalla hälytetty Jouni Aapajärvi suoriutui Ykkösen debyytistään kunnialla, vaikka korttitaskulle oli asiaa muutamaan kertaan.

Ottelun edetessä Oulu sai keskialueen, ja sitä kautta pelin, haltuunsa. Ulkomaalaisvahvistusten Dominic Yoben, Papa Niangin ja Mamadou Konaten pyörittämänä pelin paine kääntyi JJK:n päätyyn.

Maali nähtiin 24 minuutin kohdalla, kun toista otteluaan Ykkösessä pelaava Niang vapautti Konaten maalin edestä. Mihaly Szerovay epäröi maalillaan ja Konate siirsi Oulun karkuun.

– Tämä teki tunnelin meidän loppukaudelle. Tappion jälkeen olisi ollut enää minimaaliset mahdollisuudet nousta kahden joukkoon. Olen tosi iloinen siitä, millä ilmeellä me tultiin tänne. Ensimmäinen jakso oli tiivistä, aktiivista ja aggressiivista peliä, Oulun valmentaja Juha Malinen totesi tyytyväisenä.

Viime otteluissa peliään etsinyt Oulu löysi vireen keskikentälle, kun Malinen hyllytti kokoonpanosta lupaavan nigerialaisnuoren Iyam Fridayn.

– Toisella jaksolla JJK pelasi hyvin suoraviivaisesti palloa kärkeen ja siitä tuli vastataistelua meille, mutta siitäkin selvittiin, Malinen kertasi toista jaksoa.

Toisen jakson suoraviivaisuus ei tuottanut maaleja JJK:lle, vaikka yritystä riitti. Jo toisen ottelunsa penkillä aloittanut Ady toi väriä JJK:n muuten aneemiseen pelinrakenteluun tullessaan kehiin toiselle jaksolle. Jakson alussa Ady pääsi kertaalleen vetämään komean haltuunoton jälkeen 20 metristä, mutta laukaus viuhui ohi vasemman alanurkan.

Brassitähti hyytyi kuitenkin ottelun edetessä ja suurin osa miehen antamista vapaapotkuista ja kulmista kipristyi vastustajan ensimmäiseen pelaajaan.

Myös Tommi Karilla ja Mika Lahtisella oli paikkansa. Kari sai omansa, kun Matti Lähitie taisteli pallon itselleen ja vapautti Karin maalin edessä. Upean ottelun Oulun maalilla pelannut brasilialaisvahti Dennys Rodrigues oli kuitenkin edessä. Lahtinen pääsi ottelun lopulla kokeilemaan oikealta, mutta kulma oli liian pieni ja veto painui niukasti ohi.

Valmentaja Priha oli JJK:n otteisiin tyytyväinen, mutta tulokseen ei. Päät kuitenkin käännetään nopeasti eteenpäin.

– Sesonki jatkuu. Ei me voida jumittua tähän yhteen otteluun, vaikka panosta olikin paljon. Maanantaina hommat jatkuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.