Suomi osti aikaa, Shedden lähti kaljalle

Tuomas Heikkilä

Voiton saalistaminen keskiviikon Slovakia-ottelusta oli leijonille enemmän kuin sata jänistä. Voitto varmisti alkulohko C:n voiton ja inhimillisemmän jatko-ohjelman. Jos Suomi olisi hävinnyt varsinaisella peliajalla Slovakialle ja jäänyt tästä ottelusta ilman pisteitä, olisi jo torstaina asettunut vastaan kivikova Kanada. Nyt leijonat saa vetää torstain happea ja harjoitella, ja sorvin ääreen palataan vasta perjantaina Latvian kanssa.

-Ilman muuta sillä on iso merkitys. Mitä enemmän meillä on aikaa harjoitella ja hioa kuvioita ennen kuin nämä tosi kovat maat (Kanada ja USA) tulevat vastaan, sen parempi. Pelimme ei ole vielä läheskään valmista, Suomen voittomaalin toisen erän alussa tulittanut Teemu Selänne sanoi.

Suomella on ollut hyviä jaksoja toistaiseksi jokaisessa ottelussa, mutta kokonaisuutena peli on ollut hakemista. Hapuiluun on aikaa vielä yksi ottelu, mutta kun Latvia on harjattu, pitää pelin olla valmista.

Selänteen puheista saattoi selvästi aistia, että mies haluaa jatkossa sentterikseen Saku Koivun. Olli Jokisen kanssa yhteistä säveltä ei ole löytynyt.

-Olen pelannut Sakun kanssa maajoukkueessa paljon ja yhteistyö on aina toiminut hienosti. Totta kai haluaisin pelata tässäkin turnauksessa Sakun kanssa, Selänne sanoi.

-Mutta en ole koskaan. missään joukkueessa yrittänyt vaikuttaa valmennusjohdon päätöksiin kokoonpanon valinnassa, enkä aio tehdä sitä nytkään, hän vakuutti.

-Siinä ketjussa pelataan, mihin valmennus käskee.

Juuri ennen ottelun alkua kisakaupunkiin saapunut Saku Koivu oli vanhan ketjukaverinsa kanssa samoilla linjoilla.

-Teemun kanssa homma on aina toiminut. Aikaa on vähän ja meillä peli loksahtaisi varmasti heti uomiinsa, Koivu arveli.

Pelaajien jo poistuttua Metro Centren haastattelualueelle saapunut päävalmentaja Doug Shedden päästi supetähtensä piinasta.

-Teemu pelaa Sakun ketjussa ja Saku pelaa sentterinä, ilmoitti Shedden.

Alunperinkin kummalliselta tuntunut ajatus laitahyökkääjä Saku Koivusta on siis haudattu. Muita järkeviä vaihtoehtojahan Sheddenillä ei ollut.

Kakkos- ja kolmosketjuissa Sheddenillä riittää pohdittavaa. Niko Kapasen kolmosvitja, jossa laidoilla ovat pelanneet Antti Pihlström ja Hannes Hyvönen on toiminut hyvin. Kakkosketju Tuomo Ruutu- Mikko Koivu- Jussi Jokinen on ollut tähän mennessä ehkä leijonien tasaisin kokonaisuus.

Jäljelle jää siis yksi iso, yli 90-kiloinen kysymysmerkki. Mihin laitetaan Olli Jokinen?

-Lähden nyt ottamaan muutaman oluen ja miettimään sitä, Shedden ilmoitti.

Mahtoikohan ratkaisu löytyä Keith’s Redistä vai Molson Canadianista?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.