Lähitie jatkaa JJK:ssa ainakin kaksi kautta

Panu Jansson

JJK:n keskikentän takuuhahmona viime kausilla esiintynyt kapteeni Matti Lähitie jatkaa pelejään kettupaidoissa ainakin vuoteen 2011 asti. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä opiskelevalla Lähitiellä oli jo sopimus ensi kaudelle, mutta seurajohto koki miehen pysymisen Jyväskylässä pidempään tärkeänä.

- Matin jatkaminen on tärkeimpiä sopimuksia. Hän on ollut suurimpia arkkitehtejä jyväskyläläisen jalkapallon rakettimaisessa nousussa, JJK Keski-Suomen toimitusjohtaja Joni Vesalainen totesi.

Lähitie on mukavassa tilanteessa, sillä Jyväskylä tarjoaa miehelle liigajalkapalloa ja opiskelupaikan.

- Hienoa, että pystyn yhdistämään jalkapallon ja opiskelun jatkossakin, Lähitie sanoi.

Kapteeni Lähitie on ollut JJK:lle selkeä profiilipelaaja ja joukkueen muuttuessa Lähitie on ollut valmiina muuttamaan omaa rooliaan.

- Viime kaudella hän otti puolustavamman roolin, kun joukkue sitä tarvitsi. Kun hän oli poissa, ei meille paljoa pisteitä ropissut, Vesalainen pohti.

- Joukkue on Lähitielle tärkein. Hän ei ole sattumalta kapteeni ja hän on erinomainen yhteyshenkilö seurajohdon ja pelaajien välillä, Vesalainen suitsutti kapteenia.

Toinen JJK:n kanssa sopimustaan jatkanut peluri on vasta 17-vuotias Patrick Poutiainen. Uusi, vuoteen 2012 asti jatkuva sopimus vahvistaa JJK:n asemaa, jos eurooppalaisseurat kiinnostuvat lahjakkaasta nuorukaisesta.

- On tärkeää, että nuoret pelaajamme sitoutuvat seuraan ja ovat luomassa pohjaa pitkäaikaiselle kehittymiselle. Näemme, että Poutiaisessa ja Antto Tapanisessa on molemmissa tulevaisuudessa potentiaalia myös Euroopan kentille.

Poutiainen valittiin Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka osallistuu neljän maan talviturnaukseen 14.-19. joulukuuta Israelissa. Isäntäjoukkueen lisäksi Suomi kohtaa turnauksessa Saksan ja Romanian.

JJK pääsi kokeilemaan perjantaina liigan huippuvauhtia harjoituspelissä FC Hongan vieraana Espoossa. Honka oli parempi Inoel Armeanin toisen jakson maalilla lukemin 1-0 (0-0).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.