Jyväskylän MM-ralli jää tänä vuonna ajamatta

Tommi Salo, Teemu Rauhala

AKK Sports on päättänyt perua koronaviruksen takia Jyväskylän MM-rallin tältä vuodelta. Kyseessä on ensimmäinen kerta Jyväskylän rallin 70-vuotisessa historiassa, kun kilpailu joudutaan perumaan.

Päätös on kova taloudellinen isku Jyväskylän seudulle, joka on hyötynyt ralleista vuosittain noin 14 miljoonaa euroa taloudellisina vaikutuksina.

– Huolimatta siitä, että Suomessa ja osittain kansainvälisestikin Covid-19 -tilanne on kääntynyt parempaan, MM-rallin järjestämisessä vain kahden kuukauden päähän on liikaa avoimia tekijöitä ja riskejä niin terveyteen, turvallisuuteen kuin talouteenkin liittyen, AKK Sports toteaa tiedotteessaan.

– Haluamme peruutuksella osoittaa vastuullisuutta aivan kaikkia sidosryhmiämme sekä koko yhteiskuntaa kohtaan. Terveys ja hyvinvointi ovat aina etusijalla. Suuntaamme katseet luottavaisina vuoteen 2021, jolloin pääsemme vihdoin juhlimaan 70-vuotiasta rallia ansaitusti hyvissä tunnelmissa yhdessä katsojien, kilpailijoiden, tapahtumantekijöiden sekä pitkäaikaisten että uusien kumppaneidemme kanssa, sanoo Jyväskylän MM-rallin promoottori Jani Backman.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiaisen mukaan tapahtuman siirtämistä myöhemmälle syksyyn selvitettiin, mutta lopulta Jyväskylän MM-ralli päätettiin tältä vuodelta perua kokonaan epävarmuustekijöiden vuoksi.

MM-ralli oli tarkoitus ajaa Keski-Suomen sorateillä 6.–9. elokuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut