Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maailmanmestari Harri Pesosen kiekkoura oli vaakalaudalla B-junnuissa, kun laulukuoro uhkasi – kuuntele Radio Keskisuomalaisen haastattelu

Harri Pesonen vieraili viime heinäkuussa kauppakeskus Sokkarissa Jyväskylässä MM-pokaali mukanaan. Riikka Minkkinen

Teemu Rauhala

Viime kevään jääkiekon maailmanmestari, JYP-kasvatti Harri Pesonen, muisteli tiistaina Radio Keskisuomalaisen haastattelussa B-juniorivuosiaan, jolloin "Muuramen muflonin" koko kiekkoura oli vaakalaudalla.

– Olin nuorempi B-junnu ja TuomasTuokkola oli päävalmentaja. Kilpailu pelipaikoista oli kovaa. Hyvä ystäväni Patisen Anssi oli nuorempana päässyt (JYPin) A-junnujen rinkiin. Tuokkola sanoi minulle, että jos Anssi putoaa takaisin B-ryhmään, voi olla että lähdet "lauluun", koska pelipaikkaa ei ole, Pesonen kertoo.

– Muistan sanoneeni autossa isälle, että jos "Diseen" (Diskos) joudun, tämä lysti loppuu. Siihen aikaan Diskoksen touhu oli aikamoista puuhastelua - se oli vähän sellaista, että polteltiin tupakkia Hippoksen takana, eikä semmoinen silloin huvittanut. Lähellä oltiin, mutta jostain syystä Tuokkola päätti pitää minut ringissä ja pääsin taistelemaan pelipaikasta.

Kokemus antoi Pesosen mukaan roiman lisäyksen nuoren jääkiekkoilijan kilpailuviettiin.

Viime kaudet Sveitsissä kiekkoillut Pesonen suuntaa seuraavaksi KHL-jäille Metallurg Magnitogorskiin. Radio Keskisuomalaisen Henri Bergin haastattelussa Pesonen, 31, vastaa muun muassa kysymykseen, milloin mies nähdään jälleen JYP-paidassa. Kuuntele koko haastattelu alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut