Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kalle Rovanperä antoi isälleen kyytiä Toyotan ralliautolla, Harri-isän ilme videolla on näkemisen arvoinen – "Se oli suunnitelmani, että hän on peloissaan"

Kalle Rovanperä ajoi hienosti kolmanneksi Ruotsin MM-rallissa helmikuussa. Daniel Roeseler

Jyri Salonen

Toyotan WRC-talli Twitter-tili on julkaissut tällä viikolla useita videoita tallin testeistä Keski-Suomen sorateillä. Torstaina Toyota julkaisi videon, jossa WRC-auton kyydissä oli yhden sijasta kaksi Rovanperää. Tallin suomalaistähti Kalle ajoi ja pelkääjän paikalla istui Harri-isä, joka kaasutteli itsekin aikanaan 111 MM-rallia.

Kalle Rovanperä intoili omalla Twitter-tilillään, että tiistai oli erityinen päivä, kun hän sai vihdoin isänsä houkuteltua Toyotan WRC-auton kyytiin. Autoon asennetusta kamerasta näkee, että Harrin ilme ei värähdä, vaan katse on koko pätkän ajan tiukasti kiinni tiessä.

– Se oli kauheaa, pelottavaa. Olin niin peloissani, Harri-isä äimisteli Toyotan videolla pätkän jälkeen.

Ensimmäistä kauttaan WRC-autolla ajava Kalle ei juuri säästellyt metsäreitillä.

– Hänellä ei ollut mitään ongelmia, vaikka jotkut kohdat reitistä olivat todella kapeita. Huh, huh. Vihaan kartturin hommia, Harri Rovanperä jatkoi.

Kallen mielestä isän ja pojan yhteinen ajotuokio meni juuri, kuten pitikin.

– Se oli suunnitelmani, että hän on peloissaan. Olemme muutaman kerran ajaneet yhdessä, ja se on aina yhtä hauskaa, Kalle Rovanperä naureskeli.

Rallin MM-sarja keskeytyi koronapandemian takia maaliskuussa Meksikon osakilpailun jälkeen. Rovanperä on MM-pisteissä neljäntenä, kun takana on ainoastaan kolme MM-rallia.

Kausi jatkuu 4.-6. syyskuuta ajettavalla Viron osakilpailulla, joka on MM-kalenterissa nyt ensimmäistä kertaa.

MM-osakilpailuvoittojen määrässä Harri-isä johtaa Kalle-poikaansa ainakin toistaiseksi 1–0. Harri ajoi ainoan voittonsa Peugeotilla Ruotsin rallissa vuonna 2001.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut