Historia toisti itseään, kun VPS löylytti JJK:ta

Tuomas Heikkilä

Kyllähän se melkoinen kärsimysnäytelmä keskisuomalaisen jalkapallon näkökulmasta oli. Putoamaan tuomittu JJK ei juuri jaksanut, kyennyt tai osannut pronssijahdissa porhaltavaa VPS:aa haastaa. Puolivillaista hyökkäämistä ja korkeintaan 1/4-villaista puolustamista. Tämän seurauksena taululle 1–3 -lukemat ja... No, annetaan kettunuttujen itsensä kertoa.

– Ihan v***n löysää puolustamista. Ei voi s****na tehdä tuollaisia temppuja omassa päässä, mitä tänään tehtiin, Niko Markkula päästeli.

– Aneeminen esitys. Hävettää. Ei näin voi pelata kotikentällä. Tästä ei jäänyt mitään käteen kenellekään. Ei meille, ei yleisölle, JJK:n ainokaisen viimeistellyt Antto Hilska säesti.

Olihan siellä JJK:lla toki jokunen maalipaikka. Jos Topi Järvinen olisi nyökännyt keskityksen koteloon viidestä metristä 23. minuutilla tilanteessa 0–0, tarina olisi voinut olla toisenlainen. Patrick Poutiainen olisi voinut tuoda kentälle lisäsähinää 65. minuutilla, mutta hän laukoi pallon neljästä metristä suoraan VPS-vahti Henri Sillanpään hyppysiin.

Jos, jos ja vielä kerran jos.

– Tätähän tämä on ollut koko kauden. Joukkueella on aikamoinen henkinen syöksy menossa tällä hetkellä, JJK-luotsi Juha Pasoja tuumasi.

VPS oli paikoissaan tehokas. Olumatomiwo Ameobi puski kulmapotkusta 0–1 ensimmäisen puoliajan lopulla. Vajaan tunnin kohdalla kentälle vaihdettu Steven Morrissey puolestaan viimeisteli 63. minuutilla illan komeimman ja noloimman. Morrissey hyökkäsi käytännössä yhdellä viittä vastaan ja toimitti pallon ohi loukkaantunutta Janne Korhosta tuuranneen Ville Viljalan. Samainen Morrissey oli oli asialla myös 1–3 -maalissa neljä minuuttia ennen loppua.

– Morrissey on täsmäase, vaikka hän ei vielä 90 minuutin kunnossa olekaan, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen myhäili.

JJK:n toivoton asema sarjan hännillä suretti myös Huttusta.

– On ikävää, jos JJK putoaa. Me olemme saaneet täältä aina pisteitä, Huttunen murjaisi.

No, ei ihan aina sentään, vaikka historian voikin sanoa toistaneen itseään. Liigahistoria kun tuntee kahdeksan VPS:n vierailua Harjulla. Voittoja vaasalaisilla on seitsemän, tappioita vain yksi – reilun kahden vuoden takaa.

Onpahan tilasto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.