JYPin nuhapyssy keksi, miten sankarivahtia nöyryytetään

JYPin vahvuus SM-liigan pudotuspeleissä on tänä keväänä ollut laajalla rintamalla jyrääminen. Puolivälierissä peräti 13 JYPin pelaajaa heilutti maaliverkkoa. Vielä vakuuttavampana tilastona voidaan kenties pitää sitä, että pisteiden makuun HPK-sarjassa pääsi yhtä lukuun ottamatta jokainen hurrikaanipelaaja.

Tuo JYPin pudotuspelien ainoa nollakerholainen on Jyrki Välivaara, 36. Konkaripakki kellotti viidessä HPK-ottelussa joukkueensa viidenneksi isoimmat peliminuutit (keskimäärin 20.03 minuuttia), mutta silti tilastot näyttävät maailmanmestaripuolustajalle yhä kiikarilukemia.

– Tiesin kyllä, että oma saldo on nollilla, mutta HPK-sarjan jälkeen luin jostakin lehdestä yllätyksekseni, että kaikilla muilla on jo pisteitä, Välivaara hymähti.

– Ei siinä mitään. Sehän on vain hyvä asia joukkueelle, että onnistumiset ovat jakautuneet leveälle rintamalle, hän jatkoi.

Vaikka Välivaara on tilastojensa puolesta tällä hetkellä JYPin ainoa nuhapyssy, ei asiasta ole vielä kuulunut kuittia hurrikaanipukukopin armottomassa ”painekattilassa”.

– Heh, ei ole tullut kuittailua, vielä ainakaan. Ja kyllä mä vakaasti uskon siihen, että taitaa sieltä vielä mullekin pisteitä ropista. Lupaamaan en kuitenkaan uskalla lähteä, ”Väli” hekotteli ennen maanantaina alkavaa välieräsarjaa.

Jos olivat tehopisteet kortilla Välivaaralle HPK-sarjassa, tehtävä tuskin helpottuu välierissä Ässiä vastaan. Siitä pitää huolen muun muassa runkosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu porilaistorjuja Antti Raanta.

Raanta on ollut tulikuumassa vireessä myös pudotuspeleissä, ja hänen ohittamisensa tulee olemaan jatkossa suuri haaste myös JYPille. Porilaiskannattajien suureksi suosikiksi jo nyt nousseen maalivahdin horjuttamiseen ei Välivaaran mukaan ole JYPissä kiinnitetty kuitenkaan erityistä huomiota.

– Ei ole käyty mitenkään läpi ja tuskin tullaan käymäänkään. Ei sellaiseen voi tässä vaiheessa keskittyä, että joku veskari on jotenkin erityisen kuuma. Tässä on energiat käytettävä oman pelin hiomiseen.

Välivaara uskoo, että niksit sankarivahdin nöyryyttämiseen löytyvät tilaisuuden koittaessa.

– Lähdetään ihan sitä omaa peliämme pelaamaan ja omilla eväillä etsimään niitä maalipaikkoja. Sitä kautta tulee kyllä riittävät paikat.

– Tai ehkä mä sittenkin vedän jonkun grogilasin korkuisen patjojen yli tai tinttaan täysiä yläpesään. Niillä varmasti Raantakin taipuu, keksi Myllyjärven kasvatti naureskellen.

Välivaara ei pelannut viime keväänä JYPin riveissä, kun jyväskyläläiset kohtasivat puolivälierissä Ässät. Kokenut pelaaja ei olekaan urallaan vielä kokenut pudotuspelitunnelmaa Isomäen jäähallissa. Hän uskoo kuitenkin välieräsarjasta tulevan tunteikas molemmille joukkueille ja myös kannattajille.

– Kuvittelisin, että ei se  Isomäessä jää ainakaan tunnelmasta kiinni. Iso seisomakatsomo pitää siitä huolen huuteluillaan. Ja ihan varmasti tunnelmaa riittää Hippoksellakin. Hienoa on lähteä pelaamaan.

– Ihan varmasti tulee vauhdikas sarja. Ässät pelaa vähän samanlaisilla vahvuuksilla kuin me eli luistelee kovaa ja käy nopeasti iholle. Fyysisyys tulee todennäköisesti korostumaan tässä sarjassa, Välivaara arveli.

JYP-pakki vakuutteli, että joukkue on myös täysin hereillä, kun maanantai-iltana homma käynnistyy Hippoksella.

– Saatiin onneksi pari päivää levätä HPK-sarjan jälkeen ja sen jälkeen ollaan sitten parina päivänä treenattu. Päästään lähtemään raikkaana niin henkisesti kuin fyysisesti, mikä on älyttömän tärkeää näissä kinkereissä. Valmiina ollaan, ihan varmasti.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut