Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Huhtikuun maanantaista tuli marraskuinen tiistai

JYPillä ei viidennessä välieräottelussa ollut asiaa Ässien maalille. Kautto Jaana

Tuomas Heikkilä

Joskus jääkiekossa käy näinkin. Kun joukkue pelaa veitsi kurkulla, se repii itsestään irti eläimellisen taistelun. Tai sitten porukkaa pelaa kuin marraskuisena tiistai-iltana.

Syystä tai toisesta JYPin esitys viidennessä välierässä oli tuota jälkimmäistä sorttia. Lauantaina Porissa nähty räiske ja räminä loisti poissaolollaan, eikä kotijoukkue saanut juurikaan maalipaikkoja rakennettua. Hurrikaanipaidat olivat muutamia hetkiä lukuun ottamatta liikkeellä enemmän tai vähemmän sukkasillaan.

Ottelun ainoa osuma nähtiin jo reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ässien nelossentteri Nico Aaltonen karkasi kulmauksessa Kalle Koskiselta ja löysi B-pisteen kaarelta Tuomas Pihlmanin. Runkosarjassa 53 ottelussa vain kolme kertaa osuneen Pihlmanin ranne puhui kuin vanhoina hyvinä aikoina. Osuma oli JYP-kasvatille toinen näissä pudotuspeleissä. Molemmat ovat syntyneet kasvattajaseuraa vastaan.

Jos oli JYP liikkeellä sukkasillaan, niin eipä Ässätkään ihmeitä esittänyt. Patapakka pelasi selvästi vaisuimman välieräottelunsa, mutta oli toki parempi paikalla olleista. Viihdearvoltaan viides välierä vajosi kuitenkin lähelle nollaa.

Pudotuspelikiekoksi sitä ei oikein tunnistanut.

Osasyy JYPin vaisuuteen on tietysti sairaslistassa. Jari Jääskeläinen, Max Wärn, Mikko Kalteva, Mikko Viitanen ja Olli Sipiläinen. Tällaisten kavereiden poissaolo puraisee joukkuetta kuin joukkuetta.

Mutta kentälle kyenneiden vaisuhkoon ilmeeseen lasarettiosasto ei anna selitystä. Kysymykseen "mihin tunne katosi" ei annettu JYP-leiristä vastausta.

– Kyllä se aika hyvin tiedossa on, miksi näin kävi. Mutta se on joukkueen sisäinen asia. Joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi.

Finaalipaikan karattua Ässille pettyneitä miehiä oli tietysti koko joukkueellinen. Kaikista kipeimmin tappio puraisi 41-vuotiasta Kalle Koskista, joka päättää uransa perjantaina pelattavaan pronssiotteluun.

– Ässät oli tuon verran parempi, mitä lukemat osoittavat. Ehkä meiltä loppui vähän bensa, kyyneleitä pidätellyt Koskinen sanoi.

Porilaisryhmä on ollut koko kevätkauden käsittämättömässä lennossa. Tammikuun lopussa alkanut ryhtiliike on tuottanut edellisen 26 ottelun aikana 23 voittoa.

– Ässät on hieno joukkue. Se on nimenomaan joukkue isolla jiillä, Jyrki Aho kehui.

Ässäluotsi Karri Kivi oli luonnollisesti finaalipaikasta mielissään ja intoutui hassuttelemaankin.

– Ehkä on hyvä saada vähän vaihtelua näihin hommiin. Jyppi on dominoinut liigaa viime vuosina ja siellä on palkintokaapissa jo valmiiksi aika paljon tavaraa, Kivi tuumasi.

– Fyysinen, hieno ja reilu ottelusarja, hän summasi voittoisat välierät.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut