Snif! Erilaisia jäähyväisiä - Tämä ratkaisee pronssin kohtalon

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Kahden pettyneen joukkueen välisen taistelun voittaa se, joka haluaa sitä enemmän.

Edelle kirjoitettu on maailman kulunein pronssiotteluklishee, mutta klisheet ovat klisheitä sen vuoksi, että ne pitävät paikkaansa. Kunnon latauksen löytäminen otteluun vaatii pelaajilta hirvittävän työn. Aika harvoin näkee pronssipeliä, jossa molemmat olisivat sen löytäneet. Yleensä ei löydä kumpikaan.

Voisi ajatella, että JYPiltä latinki löytyy tänään aavistuksen helpommin. Joukkue haluaa voittaa himmeimmän prenikan ennen muuta uransa päättävälle Kalle Koskiselle, mutta myös Jyrki Aholle, Jonne Virtaselle ja Olli Malmivaaralle. Hurrikaanipaitojen kopista poistuu kauden päätteeksi monta merkittävää persoonaa. Hippoksella vietetään dufvalais-aholaisen JYP-kiekon jäähyväisiä. Kaudella 2007-08 alkanut tarina päättyy huhtikuun 12. päivänä vuonna 2013. (Moniko muuten vielä muistaa, että Risto Dufva allekirjoitti syksyllä 2010 JYPin kanssa kevääseen 2014 kestävän sopimuksen...)

Lukko-luotsi Dufvasta puheen ollen. Hänkin tuo omassa vaatimattomassa persoonassaan oman mausteensa tähän kamppailuun. Mestari vastaan oppipoika. Kuinka hienoa olisikaan ollut nähdä tämä asetelma finaaleissa! No, se on turhaa spekulointia, kumpikaan ei ollut lähelläkään ottelusarjan voittoa välierissä.

Kausi on päättymässä, joten pelikirjat hyllyyn. Nyt mennään vaistoilla ja fiiiliksellä, sen mukaan kun niitä löytyy. Lukon kokoonpanosta puuttuvat Jussi Pesonen ja Tommi Kovanen, JYPiltä puolestaan Jari Jääskeläinen, Olli Sipiläinen, Mikko Kalteva ja Mikko Viitanen.

ARVIO: Elleivät jääkiekkojumalat vallan ilkeiksi heittäydy, JYP tekee 3–4 maalia Lukon jäädessä 1–2:een.

SEURAA HEITÄ: Pupillit kohti Koskis-Kallea tietenkin, mutta muistakaa myös Jonne Virtanen. Ellei mies olisi loppukesästä 2009 SaiPa-potkujen jälkeen päätynyt JYPiin, hän tuskin olisi tällä hetkellä ammattikiekkoilija ja tuore perheenisä. Kulttipelaajaksi kohonneen Virtasen JYP-taival päättyy tällä erää tähän, mutta lähtemättömät muistot hän itsestään jättää. Eikä liene syytä epäillä, etteikö mies itsekin muistaisi lämmöllä Jyväskylää ja JYPiä.

Pronssipeli ei ole kanadalaiselle se sytyttävin ympäristö, mutta Lukon kultakypärä Justin Azevedoa kannattanee silti seurata. Tänään lienee viimeinen mahdollisuus nähdä mies SM-liigajäillä. Ellei ihmeitä tapahdu, KHL pihistää paksut sukat jalassa 170-senttisen voimanpesän. Vaikka pudotuspeleissä tehot 10+8 keränneen Azevedon kausi päättyykin tänään, hän todennäköisesti voittaa silti playoffin pistepörssin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut