NHL-vahvistukset hyvästelevät Hippoksen

JYPiä vahvistanut kanadalainen Rich Peverley pelaa NHL:ssä Boston Bruinsissa. Aalto Risto

Tuomas Heikkilä

JYPin työsulkuavut Rich Peverley ja Lars Eller pelaavat viimeisen kotiottelunsa JYP-paidassa tänä iltana, kun Ilves vierailee Hippoksella. Kumpikin on mukana vielä huomenna vierasottelussa SaiPaa vastaan, jonka jälkeen he matkustavat Pohjois-Amerikkaan odottelemaan työsulun päättymistä.

Peverley edustaa NHL:ssa Boston Bruinsia, Eller Montreal Canadiensia.

JYPin toimitusjohtaja Kari Tynin mukaan kaksikon lähtö enteilee työsulun päättymistä.

-Kumpikin pelaaja on omista lähteistään saanut tiedon, jonka mukaan sovun syntyminen jo tällä viikolla on todennäköistä. Aikataulu olisi tässä tilanteessa ilmeisesti se, että harjoitusleirit alkaisivat jo ensi viikon lopulla, Tyni selvitti.

-Tämän vuoksi Rich ja Lars pyysivät päästä lähtemään jo huomisen SaiPa-ottelun jälkeen. Se sopi meille oikein hyvin, sillä jos NHL-kausi alkaa, ei yhdellä tai kahdella ottelulla ole niin väliä, Tyni lisäsi.

Lokakuun alussa JYPissä debytoinut Peverley on kerännyt 27 ottelussa 8+13=21 tehopistettä. Marraskuun puolivälissä Jyväskylään saapuneen Ellerin saalis 14 kamppailussa on puolestaan 5+10=15. Kummankin tiedotettiin alun perin pelaavan JYPissä niin kauan kuin työsulku kestää. Työsulkupelaajia on kuitenkin viime päivinä hiippaillut Pohjois-Amerikkaan sieltä sun täältä. Mikäli NHL-sesonki ei sittenkään starttaa, on myös Peverleyn ja Ellerin jatko auki.

-Kumpikin on ilmaissut halunsa pelata kausi loppuun täällä, jos NHL ei jostain syystä alakaan. Se tilanne tarkastellaan kuitenkin siinä vaiheessa omana tapauksenaan, Tyni sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.