Kettupaidoille historiallinen voitto

Tuomas Heikkilä

JJK:n lyhyt liigahistoria ei ennen torstai-iltaa tuntenut voittoa Maarianhaminan IFK:sta, mutta nyt tuntee. Kahdella edelliskaudella JJK:n neljä kertaa yhteismaalein 10-3 kellistänyt paratiisisaaren porukka lähti kotimatkalle 1-2 -tappio niskassaan.

Harjun isännät livahtivat 1-0 -johtoon jo ennen kuin peli ehti kunnolla edes alkaa. Eero Korte ohjasi Jani Virtasen antaman kulman jälkitilanteesta johtomaalin kun pelikellossa oli vain viisi minuuttia. Osumasta huolimatta ensimmäinen puoliaika pelattiin vieraiden komennossa.

-Se oli tietysti positiivista, että tehtiin pitkästä aikaa avausmaali, mutta muuten ensimmäinen puoliaika oli erittäin vaikea. Otettiin tänään kolme pistettä loppujen lopuksi aika huonolla pelillä. Se tietysti kertoo joukkueen tahtotasosta, että pystytään väkisin rutistamaan näitä, JJK:n päävalmentaja Kari Martonen sanaili.

MIFK:n tasoitus syntyi 35 minuutin jälkeen, kun Aleksei Kangaskolkka livautti Petteri Forsellin syötön ohi JJK-vahti Janne Korhosen. Kauden toinen osuma oli Kangaskolkalle laiha lohtu.

-Vanha virsihän tämä on, mutta mun mielestä oltaisiin ansaittu tänään enemmän. Meillä oli hyvä ote pelistä, mutta sitten tuli se rankkari ja punainen kortti. Siitä tilanteesta oli liian vaikea nousta, Kangaskolkka murehti.

Kangaskolkan mainitsema rangaistuspotku nähtiin tunnin pelin jälkeen. Vasenta laitaa ylös noussut Jani Virtanen vapautti Tommi Karin boksin sisälle ja aavistuksen myöhässä tilanteeseen tullut kanadalaispuolustaja Mason Trafford joutui kippaamaan Karin nurin. Erotuomari Dennis Antamo näytti Traffordille punaista lappua ja Kari pamautti pallon pilkulta pömpeliin.

Toinen puoliaika oli JJK:lta huomattavasti ensimmäistä parempi. Toki puolen tunnin pelaaminen miesylivoimalla oli eduksi, mutta ilmettä piristivät myös pelaajavaihdot. Niko Markkulan tulo Antto Tapanisen tilalle laitapakiksi toi ison annoksen pallollista osaamista ja Eero Kortteen korvannut Patrick Poutiainen tuli pirteästi peliin 54. minuutilla. Lisäksi kärjessä aloittanut Tamas Gruborovics putosi omalle paikalleen vasempaan laitaan ja Tommi Kari siirtyi kärkeen. Ottelun loppuhetket Kari pelasi kymppipaikalla, kun Jani Virtasen korvannut Touko Tumanto siirrettiin kärkeen.

JJK:lla ei ollut kokoonpanossa puhdasveristä kärkimiestä, kun kapteeni Mikko Hyyrynen oli pelikiellossa.

-Tietysti se vähän vaikuttaa hyökkäyspeliin, mutta onko Barcelonallakaan varsinaista kärkipelaajaa, JJK-luotsi Martonen veisteli.

JJK pelaa ensi maanantaina kärkikamppailun Turussa Interiä vastaan ja ensi torstaina Harjulla vierailee Honka. Ennen juhannusta on edessä siis kaksi kivikovaa kamppailua, joista on rouhittava pisteitä, mikäli sarjakakkonen JJK mielii pysyä kärkiryhmässä mukana.

-Hyyrysen paluu tuo tiestysti taas uutta virtaa ja uusia vaihtoehtoja. Tavoitteena on pystyä pelaamaan entistä monipuolisempaa hyökkäyspeliä ja hyödyntää molempia laitoja, Martonen suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.