Petter Solberg taistelee tuulimyllyjä vastaan

STT

Vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg lähtee jälleen taistelemaan palkintopallisijoista tulevana viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa. Norjalainen on ollut useassa kisassa viimeisten kausien aikana kärkikahinoissa, mutta voitto on jäänyt odottamaan.

Solberg sanoo, että Suomen kisassa voitto on jälleen tavoitteena. Se on kuitenkin vaikeaa, kun taistelee yksityistallina tehdastiimejä vastaan.

- Tehdastalleja vastaan on vaikeaa taistella. Toivon toki, että voisin taistella jopa voitosta. Aion puskea niin kovaa kuin pystyn, muuta en voi. Citroen kuitenkin kontrolloi meidän autoamme, joten kaikesta en voi päättää, Solberg tilittää.

Norjalaistähti myöntää, että oman tallin pyörittäminen on jo liian raskasta.

- En halua enää ajaa MM-sarjassa, jos en saa tehdassopimusta. Minulla on mahdollisuuksia harrastaa muitakin moottoriurheilulajeja kuten vakioautojen MM-sarjaa tai osallistua Le Mansin kisaan esimerkiksi. Toki tykkään yhä rallista ja toivon, että voin jatkaa, Solberg sanoo.

Citroenin tehdastallin kaksi Sebastienia, Loeb ja Ogier, lähtevät hieman erilaisin tavoittein tulevaan kisaan. Seitsenkertainen mestari Loeb ei halua ajaa voitosta hampaat irvessä.

- Meillä on vastassamme todella motivoituneet viholliset, jotka varmasti tekevät kaikkensa kotivoiton eteen. Voitto Suomessa ei ole ykköstavoitteeni, sillä keskityn olemaan ykkönen pisteissä kauden jälkeen, Loeb vihjaa.

- Täytyy hieman katsoa, miten lähtee kulkemaan ja sitten määritellä vauhti sen mukaan. Tähän mennessä soralla on kuitenkin kulkenut hyvin, Loeb jatkaa.

Tallitoveri Ogier janoaa puolestaan voittoa. Nuorempi ranskalaiskuski haluaa kuroa Loebin etumatkaa MM-taistossa.

- Minun on oltava hereillä heti ensimmäisestä pätkästä lähtien. Meille on tärkeää saada iso pistepotti Suomesta. Tiedän sen, että suomalaisia vastaan on luvassa kova taistelu. Voitto ei ole kuitenkaan meidän ulottumattomissamme, Ogier summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.