Akatemiakuskit puolen miljoonan perässä

Ari Mäntylä

Jyväskylän MM-rallissa ajetaan myös WRC-Akatemian pisteistä. Kansainvälinen autoliitto FIA polkaisi täksi kaudeksi nuorille kuljettajille WRC-Akatemian, jossa on mukana 18 kilpailijaa. Nuoret kuljettajat ajavat kuuden MM-rallin sarjan samanlaisilla Ford Fiesta R2-autoilla ja samanlaisilla Pirellin renkailla.

Jokaisen osakilpailun kymmenelle parhaalle jaetaan pisteitä samalla kaavalla kuin yleiskilpailussa, mutta lisäksi jokaisesta erikoiskokeen pohja-ajasta saa yhden lisäpisteen. Sarjan voittaja palkitaan 500 000 euron stipendillä.

Jyväskylän MM-ralli on kolmas WRC-Akatemian osakilpailu. Viron Egon Kaur on voittanut sekä Portugalin että Sardinian osakilpailut ja johtaa sarjaa 32 pisteen erolla ennen Argentiinan Miguel Baldonia. Australian Brendan Reeves on kolmantena 34 pistettä Kauria jäljessä.

WRC-Akatemiassa ei ole mukana suomalaisia kuljettajia, mutta Ruotsista mukaan on kelpuutettu Victor Henrikson ja Fredrik Ahlin. Kaurin lisäksi Viroa edustavat Miko-Ove Niinimae ja Sergey Karyakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.