Hirvonen ja Latvala luottavaisina voittojahtiin

STT–TAPIO NEVALAINEN

Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala tietävät mitä torstaina Jyväskylästä alkavan Suomen MM-rallin voittaminen vaatii.

–Kaiken pitää osua kohdalleen. Yhteenkään notkahdukseen ei ole varaa, toissa vuonna kotivoittoa juhlinut Hirvonen summaa Ford-tallitoverusten ajatuksia.

Kaksikolla on myös yhteinen toive.

–Toivon mukaan on selkeä keli. Sellainen, että tietää huollosta lähtiessä onko kuivaa vai sataako. Yllättävät sadekuurot ovat pahimpia, rallin voittoa puolustava Latvala sanoo.

Ennusteet lupaavat poutaa torstain kolmen erikoiskokeen etapille. Lahteen suuntautuvalla perjantain reitillä sadekuurot ovat mahdollisia, mutta lauantaina Keski-Suomen teillä pitäisi olla kuivaa.

–Jos torstaina on kuivaa, erot kärjessä tulevat olemaan pieniä ja takana tulevien on helppo pedata itselleen hyvä lähtöpaikka perjantaiksi, arvelee Hirvonen.

Tien pinnalla oleva irtosora saattaa hidastaa kärkiautoja perjantaina, jos tiet ovat kuivia. Hirvonen on torstaina tiellä toisena autona Sebastien Loebin jälkeen.

Hirvonen ja Latvala veikkaavat kisan ratkaisutantereeksi perjantain kahdeksan pikataipaleen rypästä, joka ajetaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Kisa päättyy lauantaina 11 erikoiskokeen etappiin Keski-Suomessa.

–Perjantaina ajetaan kaikille uusia pätkiä, kun taas lauantaina ollaan vanhoilla ja kaikkien hyvin tuntemilla teillä, jolloin erojen tekeminen on vaikeampaa, Hirvonen sanoo.

–Perjantai alkaa vielä Hassin ek:lla, jonka lopun 6–7 kilometriä on todella ahdasta pikkutietä. Siellä saa olla tarkkana, ettei telo autoaan.

Perjantaina tekniset murheet saattavat käydä erityisen kalliiksi, sillä päivällä on vain viidentoista minuutin etähuolto Lahdessa.

–Perjantain reitillä on todella nopeita, hienoja pätkiä. Siellä on myös paljon rytmin muutoksia tosi kovasta vauhdista hitaaseen. Tiet eivät ole niin jouheita kuin Keski-Suomessa, Latvala vertaa.

Hirvonen, 30, on MM-sarjassa toisena 17 pisteen päässä Loebistä, joten viime vuonna Urrian ek:lle kisan johdosta rajuun ulosajoon keskeyttäneelle keskisuomalaiselle kelpaa kotikilpailusta vain voitto.

–Viime vuoden jutut eivät pyöri mielessä yhtään, ja autokin tuli testissä älyttömän hyväksi, joten kaikki on kunnossa, Hirvonen sanoo.

Niin on Latvalallakin.

–Mikko (Hirvonen), Ogier (Sebastien) ja Petter (Solberg) menevät varmasti alusta lähtien aivan täysillä, joten siinä kyydissä on pysyttävä. Testeissä auto meni nopeilla teillä todella hyvin, joten siitä jäi hyvä fiilis, uransa 100. MM-rallin ajava Latvala sanoo.

Viime vuonna toiseksi ajanut Ogier, vuonna 2008 Jyväskylässä voittanut Loeb ja konkari-Solberg ovat Fordin suomalaiskaksikon ykköshaastajat.

Rallin muista suomalaisnimistä WRC-autoilla kisaavat Kimi Räikkönen, Jari Ketomaa ja Matti Rantanen taistelevat parhaimmillaan noususta kärkikuusikkoon. Juho Hänninen on S2000-luokan suosikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.