Sähkövika vai Mikon vika? Kukaan ei tiedä.

Tuomas Heikkilä

Kotiralli irvisti jälleen rajusti Mikko Hirvoselle. Kun mies viime vuonna koki uransa pahimman kaadon Urrian hurjassa hyppyrissä, alkoi auto tänä vuonna vikuroida teknisesti jo ensimmäisellä kiirustaipaleella.

Hirvosen Ford Fiesta WRC simahti syystä tai toisesta kesken mutkan EK1:llä Lankamaassa. Mutka meni leveäksi ja Hirvonen kolautti autonsa puuhun. Jarrutkin katosivat ja lopulta EK 2:lla Laukaassa piti vaihtaa rengas ja yrittää moukaroida kadonneita jarruja takaisin Fiestan ajo-ominaisuuksiin.

Perjantai-illan kähmyssä Paviljongin huoltoalueella linkutti kovia kokenut Fiesta ja synkeä Hirvonen.

-Tällaista tämä välillä on. En tiedä, mitä tapahtui. Veto vain hävisi kesken vasemmalle kaartuvan mutkan ja kun se mutkassa häviää, niin sitten mennään. Se osuma puuhun hajotti takaa melkein kaiken mahdollisen. Kolmeen pyörään sain sentään jarrut takaisin siirtymällä, Hirvonen selvitti.

Hirvonen ei tuoreeltaan osannut antaa minkään valtakunnan arviota Fordin moottorin yskähtelyn syistä.

-En tiedä yhtään. Insinöörit saavat selvittää sen kunhan pääsen tuonne pilttuuseen ja saadaan autosta dataa ulos.

Ennuste rallin kahteen viimeiseen ajopäivään oli synkkä, mutta realistinen.

-Yli kaksi minuuttia kärkeen Jyväskylässä ensimmäisen päivän jälkeen. Eihän siinä enää ole mitään tehtävissä, Hirvonen murehti.

Puolitoista tuntia ensimmäisen ajopäivän päättymisen jälkeen Fiestan uuvahdus oli edelleen mysteeri myös tallipäällikkö Malcolm Wilsonille.

-Sen tiedämme, että kyseessä ei ollut moottorivika, Wilson tokaisi hieman ennen iltakymmentä.

Torstai-illan arviot kertoivat mahdollisesta sähköviasta ja spekulointia käytiin tietysti myös mahdollisesta kuljettajan virheestä.

Oletko varma, että kyseessä ei ollut kuljettajan tekemä virhe?

-En ole, oletko sinä? Kahdeksan kaveria tutkii tuolla nyt asiaa, mutta mitään selitystä ei ole toistaiseksi löytynyt, tuimailmeinen Wilson murahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.