Triplataktikointi vei Loebin ykköseksi

Janne Arola, Eriikka Hienola

Suomen MM-rallin perjantain päätöspätkä Mynnilässä oli taktikoinnin juhlaa.

Aluksi Sebastien Loeb myöhästyi tahallaan lähdöstä ja sai kymmenen sekunnin aikasakon. Hänen perässään lähtenyt tallikaveri Sebastien Ogier huomasi tempun, joten hänen oli helppo hidastella Loebin perässä, jotta ei pitäisi kokonaistilanteen ykköspaikkaansa.

Kolmantena pätkän maaliin tulleelle Jari-Matti Latvalalle tilanne ei ollut aivan selvä, mutta hän helpottui kuullessaan jääneensä ranskalaiskaksikon jälkeen. Latvalakaan ei tullut täydellä pörinällä päivän viimeistä pätkää.

Taktinen peli johtui siitä, että kukaan kärkikolmikosta ei olisi halunnut lähteä "aura-autoksi" eli ensimmäisenä lauantain erikoiskokeille. Nyt tuo osa lankeaa Loebille.

Fordin Mikko Hirvosen vauhti oli hurjaa koko perjantain. Hän kellotti pohja-ajan viidellä kahdeksasta erikoiskokeesta ja nousi kokonaistilanteessa kuudenneksi.

Hirvonen jäi torstain erikoiskokeilla pahoista ongelmista johtuen kahden minuutin päähän kärjestä. Yön aikana auto laitettiin kuntoon ja perjantaina mies on ollut totutussa iskussa Suomen sorateillä.

Rallin mainiosti aloittanut Jari Ketomaa ajoi ulos kahdeksannen erikoiskokeen alkupuolella. Auto pyörähti katon kautta ympäri, mutta sekä Ketomaa että hänen kartanlukijansa ovat fyysisesti kunnossa.

Jämsäläinen Joonas Lindroos joutui keskeyttämään ajettuaan ulos samassa paikassa kuin Ketomaa.

Hassin erikoiskoe koitui monelle kuskille turhan suureksi haasteeksi. Ulosajojen vuoksi erikoiskoe keskeytettiin MM-sarjalaisten osalta. Henkilövahinkoja ulosajoissa ei sattunut.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaiaamuna. Sebastien Loeb starttaa ensimmäisenä Leustun erikoiskokeelle kello 7.58.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.