Hirvonen tuhahti Wilsonin puheille

Tuomas Heikkilä

Kun Mikko Hirvosen kisa meni pipariksi puuhun osumisen seurauksena jo eilisen avauspätkällä, on mies tänään pörissyt Päijät-Hämeen soraränneissä vihaisena kuin ampiainen. Hirvonen takoi pohjat aamun kaikille kolmelle erikoiskokeelle.

Kun karavaani saapui Lahden etähuoltoon takana oli tämän päivän osalta vajaat 60 erikoiskoekilometriä. Ärsytetty Ford-pilotti oli ajanut ne yli 13 sekuntia nopeammin kuin kukaan. Kärkeen on silti matkaa eilisen jäljiltä 1.46 ja sijoitus 15:s.

Ja jos on ajo ollut vihaista, niin kiukkuisia olivat kommentitkin. Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson totesi aiemmin tänään Hirvosen rikkoneen autonsa Lankamaassa oman virheensä seurauksena.

- No, ei yllätä yhtään! Totta kai se yrittää sitä meidän piikkiin laittaa, Hirvonen tuhahti.

- Siinä olin eilen väärässä, että moottorissa olisi ollut jotain vikaa. Moottorissa ei ollut mitään, mutta jotain ihmeellistä siinä jarrutuksessa tapahtui, siitä olen ihan varma, Hirvonen paalutti.

Wilsonin esittämät faktat ovat silti häijyjä. Tallipäällikön mukaan Hirvonen tuli mutkaan 20 kilometriä tunnissa kovempaa kuin Jari-Matti Latvala tai pätkän pohjat ajanut Jari Ketomaa. Lisäksi datan mukaan hän jarrutti 0,8 sekuntia myöhemmin kuin edellä mainittu kaksikko. Hirvonen seisoo kuitenkin tiukasti sanojensa takana.

- Kun olin nähnyt datan, asia oli mulle selvä ja lähdin hotellille. Varmaan ne (talli) on sitten pitkään miettineet, että mitä ne siitä kertoo, Hirvonen tylytti.

MM-pisteille mies kiipeää hyvin todennäköisesti jos vain vehkeet kestävät. Mitään sijoitustavoitetta Hirvonen ei silti mieti.

- En edes tiedä, missä nyt ollaan. Tai siis Lahdessahan me ollaan, mutta kisasijoituksesta ei ole hajuakaan. Mennään nyt niin kovaa kuin päästään ja yritetään ajaa maaliin asti, hän suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.