Hirvonen ajoi kuin eläin

Tuomas Heikkilä

Se, miksi Mikko Hirvonen kolhaisi autonsa puuhun torstaina Lankamaassa, saadaan ehkä joskus lukea jostain rallihistoriikista. Tallipäällikkö Malcolm Wilson syytti tapauksesta Hirvosta, Hirvonen puolestaan pysyi kannassaan, jonka mukaan autoon tuli jonkin sortin tekninen vika.

Oli miten oli, Hirvonen ajoi perjantaiaamusta alkaen kuin eläin. Huomenna 31-vuotissyntymäpäiväänsä juhliva Ford-pilotti reuhasi peräti 11 pohja-aikaa, mukana Laajavuoren super-ek:n kovin noteeraus, josta napsahti kolme ylimääräistä MM-pistettä. Hirvonen ajoi erikoiskokeet 4-22 peräti 53 sekuntia nopeammin kuin rallin voittanut Sebastien Loeb.

- Ihan hyvinhän se tuli. Ei tarvitse ainakaan vauhtia selitellä kenellekään, Hirvonen murjaisi.

Sorarallin voitto tuntuu kuitenkin edelleen karttavan Kannonkosken rattimaisteria. Hän on voittanut lumella ajettavan Ruotsin rallin kahtena edellisenä kertana, mutta viimeisin soravoitto on syksyltä 2009 Australiasta.

- Joo, kyllä se nyt näköjään kiertää. Ihan hyviä kisoja on ajettu, esimerkiksi kolme edellistä rallia ennen Jyväskylää olivat hyviä, mutta se viimeinen puristus puuttui. Täällä se löytyi ja ajettiin helvetin kovaa, mutta kisa oli ehtinyt mennä jo pilalle, Hirvonen selvitti.

Kotirallin lopputuloksella hän ei halunnut jossitella sen enempää.

- Niin, voihan sitä ajatella, että oltaisiin voitettu minuutilla. Mutta se on jossittelua. Jos olisimme ajaneet kärjessä koko ajan lähtöpaikka olisi ollut erilainen ja tilanne muutenkin vähän toinen, Hirvonen linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.