Hirvonen pähkäili ranskalaisten salaisuutta

Tuomas Heikkilä

Perjantaina viisi pohja-aikaa takonut Mikko Hirvonen lähti Jyväskylän MM-rallin päätöspäivään kuudennelta sijalta vajaat 29 sekuntia viidentenä olevaa Mads Östbergiä perässä. Toinen norjalainen, Petter Solberg puolestaan porhalsi minuutin edellä. Ennen kuutta viimeistä erikoiskoetta ero Östbergiin on kutistunut kuuteen sekuntiin, Solberg puolestaan on 21 sekunnin päässä.

- Mukavasti on tullut tämä päivä, kolmet pohjat aamun viidellä erikoiskokeella ajanut Hirvonen tuumasi Paviljongin huollossa.

- Jos kaikki sujuu loppuun saakka hyvin, pystymme nousemaan vielä kaksi sijaa, hän laskeskeli.

- Tietysti jos kärjessä sattuu jotain ihmeellistä, voi ehtiä vielä vaikka palkintopallille.

Citroenin vauhti oli pieni yllätys myös Hirvoselle, eikä hän ollut ehtinyt sen suuremmin urkkia ranskalaisten salaisuuksia. Jotain aavistusta Hirvosella kuitenkin oli tehdaspelien jouhevan menon syistä.

- Takajousitus näyttää olevan Loebilla ja Ogierilla ihan erilainen kuin Petterillä ja Kimillä (Räikkönen). Siellä on ehkä jotain uutta. Mutta enpä ole niiden auton ympärillä hirveästi pyörinyt, vaikea sanoa tältä penkiltä sen enempää, Hirvonen totesi.

Jousitus voi kuitenkin olla osasyy Citikoiden reippaaseen menoon, ainakin Fordilla sen kanssa on kamppailtu koko viikonloppu.

Stobart-tallin Ford Fiestaa käskyttävä 23-vuotias Östberg myönsi, että kokeneempi Hirvonen pyyhkäissee iltapäivän aikana vielä ohi.

- Mikko on saavuttanut minua tänään yli 20 sekunnilla, joten kyllähän se siltä näyttää. Mutta yritetään mennä karkuun ja ottaa samalla Petter kiinni, Östberg kaavaili.

Nuorukainen ei ole täysin tyytyväinen ajoonsa tämän vuoden Jyskälässä, vaikka ajaakin niistä sijoituksista, jotka ovat hänelle realistisia.

- En tullut tänne hakemaan viidettä tai kuudetta sijaa, Östberg sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.