Real Madrid siirtyi Zidanen komentoon

Puheenjohtaja Florentino Perez on ollut liipaisinherkkä puheenjohtaja Real Madridissa. Hänen 12 puheenjohtajavuotensa aikana Zidanesta tulee edustusjoukkueen 11. päävalmentaja. Gerard Julien / Lehtikuva

STT, AFP

Espanjalainen jalkapallon mahtiseura Real Madrid siirtyy seuran entisen tähtipelaajan Zinedine Zidanen komentoon. Seura vahvisti maanantai-iltana pitkin päivää liikkuneet huhut valmentaja Rafael Benitezin erottamisesta.

Espanjalaiset lehdet kertoivat potkuista jo iltapäivällä, mutta puheenjohtaja Florentino Perez vahvisti asian vasta illalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Benitez ehti valmentaa seuraa vain puoli vuotta. Eron syitä lienevät taannoinen 0–4-tappio Barcelonaa vastaan, kolmostila Espanjan liigassa sekä ongelmat suhteissa joukkueen tähtipelaajiin kuten Cristiano Ronaldoon ja James Rodrigueziin.

Zidane, 43, pelasi Real Madridissa 2001–2006. Kaudella 2013–14 hän toimi seuran apuvalmentajana ja kesällä 2014 hän otti vastuun seuran B-joukkueen valmennuksesta.

Myös Benitezin, 55, valmennusura alkoi Real Madridin B-joukkueessa. Hän valmensi sitä 1993–95. Sen jälkeen hän on valmentanut joukkueita kuten Valencia, Liverpool, Milanon Inter, Chelsea ja Napoli.

Puheenjohtaja Florentino Perez on ollut liipaisinherkkä puheenjohtaja Real Madridissa. Hänen 12 puheenjohtajavuotensa aikana Zidanesta tulee edustusjoukkueen 11. päävalmentaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.