Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aino-Kaisa Saarisella erilainen kevät

Toukokuun alussa vuoden täyttävä tytär kulki mukana hiihtikärryssä Lapin keväthangilla.

Aino-Kaisa Saarinen tyttärensä Amandan sekä uransa lopettavan Sami Jauhojärven kanssa Hollolan kunnan mediatilaisuudessa tänään torstaina. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kaija Yliniemi / STT

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen pääsee olympiatalven harjoituskauteen täysin toisenlaisista lähtökohdista kuin Lahden MM-vuoteen.

– Viime vuonna piti ensin päästä siihen kuntoon, että pystyi harjoittelemaan. Nyt olen hyvässä kunnossa, Saarinen sanoi Hollolan kunnan mitalikahveilla.

Saarisen ja hänen miehensä Tom Gustafssonin Amanda-tytär täyttää toukokuun alussa vuoden. Tytär menee kohta perhepäivähoitajan hoitoon, mutta seuraa äitiään kesän leireille.

– Harjoituskausi alkaa maajoukkueen leiriltä Kilpisjärveltä 15.–21. toukokuuta. Kesäkuussa menen viikoksi Italian Toblachiin omalle leirille, Saarinen kertoi.

Hän hiihti kevätlumilla Lapissa pitempään kuin monena muuna vuotena. Tytär kulki mukana hiihtokärryssä ja jarrutti sopivasti äitinsä vauhtia.

– Sata kilometriä tuli hiihdettyä kärryn kanssa. Nyt olen pari viikkoa lomalla. Varmaan aika kuluu siivouksen parissa.

– Nyt pitää levätä, mutta se on hyvä, että olen hyvässä kunnossa, Saarinen sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut