Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rask torjui kaikki paitsi yhden, mutta Ottawa meni 3–1-johtoon

Senatorsilla on ottelupallo kotikentällään.

Boston Bruinsin Tuukka Rask. Ronald Martinez / AFP

STT

Tuukka Rask torjui 26 laukausta ja päästi taakseen vain yhden laukauksen, mutta se riitti Ottawalle. Senators meni Bobby Ryanin maalilla 1–0-voittoon Boston Bruinsista ja siirtyi NHL:n pudotuspelien itälohkon ensimmäisen kierroksen otteluparissa 3–1-johtoon.

Senatorsilla on tilaisuus katkaista ottelusarja kotikentällään Ottawassa perjantaina.

Ryanin ottelusarjan kolmas maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Runkosarjassa hän sai aikaan 13 maalia 62 pelissä.

– Kun katsoo kokonaisuutta, tämä on mahdollisuus puhdistaa tämä kausi. Yritän keskittyä tuloksen tekemiseen nyt ja hetkessä elämiseen. Toistaiseksi se on sujunut hyvin. Meillä on paljon kavereita, jotka pystyvät ratkaisuihin. Nyt kiekot menevät sisään minulta, ja se voi muuttua. Mutta otan kaikki vastaan, Ryan sanoi NHL:n sivuilla.

Bruins uskoi onnistuneensa maalinteossa toisen erän puolivälissä, kun Noel Acciari sai kiekon Ottawan maalivahdin Craig Andersonin taakse. Ottawan päävalmentaja Guy Boucher käytti haasto-oikeuttaan, ja tilanne tuomittiin Bostonin paitsioksi.

– Tietenkin on pettymys, kun tuollaista tapahtuu. Meidän oli vaikea saada maalia aikaan, tämä oli vähämaalinen ottelu. Mutta kaverit penkillä reagoivat hyvin. He sanoivat, että pysytään sitkeinä, joten en usko että sillä oli valtava merkitys pelissä, Bostonin valmentaja Bruce Cassidy sanoi.

Lännessä Anaheim meni 4–0-voitoin jatkoon lyömällä Calgary Flamesin neljännessä ottelussa 3–1. Ducks kohtaa seuraavaksi voittajan Edmonton Oilersin ja San Jose Sharksin välisestä ottelusarjasta, joka on tilanteessa 2–2.

Minnesota Wild vältti kesälomalle siirtymisen voittamalla St. Louis Bluesin 2–0 ja kaventamalla ottelusarjan voitot 1–3:een. Maalivahti Devan Dubnyk kirjautti uransa toisen pudotuspelien nollapelin 28 torjunnalla, ja Charlie Coyle ja Martin Hanzal tekivät Minnesotan maalit.

Washingtonin ja Toronton vääntö päättyi puolestaan 5–4-voittoon Washingtonille. Ottelusarja on tilanteessa 2–2.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut