Seisooko maaginen Masalskis taas päällään?

Tuomas Heikkilä

ASETELMA: Suomi aloitti kisat vakuuttavalla 5-1 -voitolla Tanskasta, Latvia puolestaan kiusasi avausottelussaan pitkään Tshekkiä häviten lopulta 2-4. Latvia lienee tänä keväänä aavistuksen Tanskaa kovempi ryhmä, mutta suuria vaikeuksia leijonilla ei pitäisi Olegs Znaroksin suojattien kanssa olla.

Latvian MM-historia Suomea vastaan on vähintäänkin murheellinen. MM-kisoissa maat ovat kohdanneet kaikkiaan neljä kertaa ja Latvia on pystynyt tekemään Suomen verkkoon ainoastaan yhden maalin! Kertaalleen maat ovat tosin nysvänneet 0-0 -tasapelin. Sen lisäksi Suomi on voittanut 6-0 ja 5-0 sekä 2-1. Tämä tulos on peräisin maiden viimeisimmästä MM-kohtaamisesta kolme vuotta sitten Halifaxissa.

Ottelun luonne lienee samantyyppinen kuin Tanskaa vastaan. Suomi kontrolloi kiekkoa, Latvian saumat ovat terävissä vastaiskuissa. Leijonarivistöstä puuttuu pommikone nimeltä Leo Komarov, joka huilaa ainakin viikon tikatun kämmenensä vuoksi. Petteri Nokelaisen luistin viilsi epäonnekkaasti Komarovin kämmeneen haavan Tanska-ottelun toisessa erässä. Komarovin poissaolo tarkoittaa sitä, että Suomi heittää laatikkoon vain 11 hyökkääjää. Maalille luistelee toisen polven MM-veskari, HPK-vahti Teemu Lassila.

Latviankin riveissä on vajausta, puolustaja Arturs Kulda lusii kolmen ottelun pelikieltoa taklattuaan tshekkipakki Radek Martinekia päähän.

ARVIO: Latvia haastaa aikansa, mutta lopulta eväät eivät riitä. MM-tilastoihin kirjataan kaksi uutta maalimerkintää Suomea vastaan, mutta leijonat päksii kuitenkin 4-2 tai 5-2 -voiton.

SEURAA HEITÄ: Mikael Granlund pelasi Tanskaa vastaan erinomaisen ottelun. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö sama onnistuisi tässäkin kamppailussa. Jos ja kun Granlund esiintyy vahvasti myös Latviaa vastaan ja saa vielä toisen itseluottamusruiskeen, on erittäin mielenkiintoista nähdä mihin nuorukainen pystyy ensimmäisessä tosipelissä keskiviikkona, kun leijonat kohtaa Tshekin.

Latvian maalia vartioinee tuttuun tapaan kokenut Edgars Masalskis. Sama mies oli uunissa myös kolme vuotta sitten Kanadassa ja silloin Latvia oli tehdä Suomelle tepposet. Masalskis torjui ottelussa peräti 62 laukausta, joista peräti 36 ensimmäisessä erässä. Avauserän jälkeen Latvia johtikin kamppailua 1-0, kun Masalskis niin sanotusti seisoi päällään. Leijonien haastamiseen Latvia tarvitsee jälleen maagista maalivahtipeliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.