Jukurit rökitti taas armotta

Tuomas Heikkilä

Runkosarjassa neljä voittoa Jukureista yhtä monessa ottelussa ottanut D Team on ollut mestiksen välierissä pahasti jyrän alla. Ensimmäinen kamppailu Mikkelin Kalevankankaalla maanantaina päättyi Jukureiden 8-2 -voittoon, eikä runkosarjan voittaja antanut D-miehille armoa Hippoksellakaan. Taistelun puutteesta D Teamia ei sovi moittia, mutta joukkue ei yksinkertaisesti voinut paremmalleen mitään. Jukurit jyräsi laajalla rintamalla, peräti yksitoista pelaajaa pääsi tehopisteille.

Kun siihen yhdistetään tanakka oman maalin varjelu sekä D Teamin maalivahdin Niko Kaulion muutama hörppy, saadaan taululle numerot 0-5. Kaulion niskaan tappiota ei kuitenkaan pidä kaataa kuin pieneltä osin. Varmemmalla torjuntatyöskentelyllä D Team olisi ehkä hävinnyt 0-2, mutta hävinnyt yhtä kaikki. Kotijoukkue luisteli, karvasi ja taklasi, mutta parhaalle maalintekosektorille sillä ei ollut mitään asiaa.

-Iso askel oikeaan suuntaan tämä kuitenkin oli, paljon parempi peli kuin maanantaina Mikkelissä. Maalipaikkojen rakentaminen oli edelleen vaikeaa, mutta hyökkäysalueelle pääsimme sisään huomattavasti paremmin, D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi.

Runkosarjassa Jukurit neljästi kaatanut D oli varsin toisennäköinen joukkue kuin keskiviikkoiltana nähty. Kaikki kohtaamiset pelattiin ennen tammikuun loppua ja siirtoajan umpeutumista, joten tukku emoseura JYPin miehiä oli joka kerta mukana. Ahvenjärvi ei kuitenkaan halunnut edes keskustella heikomman pelaajamateriaalin vaikutuksesta lopputulokseen. Pudotuspelien ollessa käynnissä päävalmentaja puolustaa omiaan leijonan lailla.

-Ei tämä ole yhtään sen heikompi ryhmä, ihan paskapuhetta tuollainen, Ahvenjärvi ärähti.

-Tämä joukkue sai lopullisen muotonsa 31. tammikuuta ja tällä ryhmällä mennään, hän lisäsi.

Oli miten oli. Voittomaalikisat mukaan lukien D Team toimitti Jukureiden verkkoon runkosarjassa 15 kiekkoa. Yhdeksän näistä maaleista oli viiden sellaisen pelaajan käsialaa, jotka eivät tässä ottelussa kuuluneet D Teamin kokoonpanoon.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei lähtenyt kommentoimaan vastustajan kokoonpanomuutoksia.

-Enpä ole sillä päätäni vaivannut. Sen voin tietysti runkosarjan peleistä sanoa, ettei neljästä tappiosta meille ainakaan haittaa ollut. Psykologisesti tähän sarjaan oli helppo lähteä, Pikkarainen totesi.

Kolmas välierä pelataan perjantai-iltana Mikkelissä ja sarja on silloin katkolla Jukureille. Toisessa välieräparissa Sport kaatoi KooKoon 4-1 ja johtaa sarjaa Jukureiden tavoin 2-0.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.