MM-ralli ruuhkauttaa Keski-Suomen tiet

Topi Nykänen, STT

Keski-Suomen teille on luvassa ruuhkainen viikonloppu Jyväskylässä ajettavan MM-rallin takia. Alueelle suuntaava maantieliikenne vilkastuu ja ruuhkia syntyy myös siitä, kun autojonot vaeltavat seuraamaan rallin erikoiskokeita.

Torstai-iltana ajettava Killerin erikoiskoe ruuhkauttaa jo Killerjärven alueet ja näkyy Jyvässeudun pääteillä, kerrotaan Liikkuvasta poliisista.

Perjantaina Jyväskylän länsi- ja pohjoispuolelle suuntautuvan rallin odotetaan ruuhkauttavan Jyväskylä-Keuruu-tietä (tie 18) aamusta alkaen. Ruuhkaa on odotettavissa myös Jyväskylän pohjoispuolella olevalle nelostielle. Illalla Killerillä ajettava erikoiskoe uusii taas ruuhkansa.

Lauantaina liikennesumppu suuntautuu Jyväskylän eteläpuolelle. Silloin Jämsän sekä Mäntän-Vilppulan seudulla ajettavat erikoiskokeet lisäävät liikennettä ysitiellä sekä Mäntän seudun teillä. Eniten ruuhkia odotetaan välille Jyväskylä-Jämsä.

Sunnuntaina ajettavat viimeiset neljä erikoiskoetta lisäävät liikennettä Jyväskylästä Laukaan ja Lievestuoreen suuntaan.

Lisätietoa löytyy tiehallinnon sivuilta, www.tiehallinto.fi.

Ralliliikenteen valvonta on ensisijaisesti liikkuvan poliisin vastuulla. Jyväskylän liikkuva poliisi saa Länsi-Suomen muista yksiköistä vahvistukseksi sekä ihmisiä että kalustoa.

– Meillä on yhteensä 30–35 poliisia töissä, liikkuvan poliisin Jyväskylän yksikön johtaja, ylikomisario Veikko Stolt kertoo.

– Sinnehän mahtuisi vaikka kuinka paljon poliiseja, mutta kyllä me tuolla määrällä jo näytään. Näkyminen ja valvonta ovat tärkeitä, että saadaan jäitä hattuun niille, joita kuumottaa.

Liikkuva poliisi näkyy maalla, vesillä ja jopa ilmassa. Utin jääkärirykmentin helikopterista ralliliikenteen sujuvuutta voi vahtia taivaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.