Poliisi: Ralliyleisö on rauhoittunut

Topi Nykänen

Ylikomisario Tuomo Viitaniemi Keski-Suomen poliisilaitokselta kehuu, että ralliyleisön juhlinta on viime vuosina rauhoittunut hurjimmista vuosista. Kun vielä kolme-neljä vuotta sitten poliisi keräsi Jyväskylässä viikonlopun aikana talteen jopa 50 päihtynyttä juhlijaa, on luku parina viime vuotena laskenut noin kolmeenkymmeneen.

- Eli normaalin kesäviikonlopun tasolle. Poliisin linja ei ole tänä aikana muuttunut, joten muutos on tapahtunut ihmisissä, Viitaniemi kertoo.

Poliisille on silti tiedossa torstaista alkaen erittäin kiireiset neljä päivää. Hälytystehtävät keskittyvät sinne, missä valtaosa ihmisistä iltaisin ja öisin parveilee: Jyväskylän keskustaan.

Edellisvuosien tapaan vahvistukseksi on tulossa 30 poliisiopiskelijaa Poliisiammattikorkeakoulusta Tampereelta. He ovat mukana normaalissa hälytyspartioinnissa ja lisäävät poliisin näkyvyyttä rallijuhlan keskellä. Ralliviikonloppuna poliisi myös jalkautuu poikkeuksellisesti kansan keskelle.

Poliisilla on Jyväskylän seudulla pitkä kokemus MM-rallin haasteista. Viitaniemi kuitenkin muistuttaa, että rutinoitumisessa on aina vaaransa.

- Siinä vaiheessa organisaation toimivuutta vasta todella testataan, jos jotain yllättävää tapahtuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut