Kanada-ilta - ja vähänkö pelottaa

Ilkka Kulmala

ASETELMA: Pelottaa. Kanada on roihunnut Sveitsissä, Suomi touhunnut lähinnä ilmojen mukaan.

Jatkolohkon päätöskamppailussa kaivetaan lähtökuopat puolivälieriin. Tätä kirjoittaessa (ennen sunnuntain myöhäisottelua Tshekki-Valko-Venäjä) Suomella oli yhä haarukassa lohkon sijat yksi-kolme.

Piikkipaikka edellyttää Kanadan kukistamista varsinaisella peliajalla. Ei mahdotonta, mutta epätodennäköistä. Toisaalta. Kävi miten kävi, on luojassaan minkä maan neliapilasta Ruotsi, USA, Latvia ja Sveitsi Leijonat poimii "kohtalon ottelussa" vastaansa.

Suomelle ilta antaa suunnan. Ryhtiliike on välttämättömyys. Belarus-tuhertelun asenteella edessä on ankara haaksirikko. Vaihtoehtoja ei ole. Pekka Rinteen on oltava muurimainen, puolustus ei saa sortua viiden sekunnin nukahduksiin ja hyökkäyspäässä on oltava syvyyttä sekä leveyttä.

Jukka Jalonen joutui rukkaamaan kentällisiään pakon edessä. Mika Pyörälän ja Ville Koistisen kisat ovat todennäköisesti ohi. Tuomas Pihlman palaa laatikkoon ja tuskin pistää pahakseen, että pääsee Jarkko Immosen rinnalle. Olisipa vielä "Vemmu" Virtanen Klotenissa.

Kanada on esiintynyt vakaasti. Yö ei ole kutsunut pelaajia, jotka antavat näyttöjä joka kiekkoukon himoitsemiin Vancouverin olympialaisiin. Joukkue on yksinkertaisesti hyvä. Yleinen käsitys on, että sen voi pysäyttää vain Venäjä.

ARVIO: Leijonat parantaa, mutta taito ja voima eivät tässä näytelmässä riitä. Hirveä hurmos on ainoa valtti, muuten Kanada vyöryy ylitse. Suomelle osumia kaksi-kolme, Kanadalle kolme-kuusi.

SEURAA HEITÄ:Petteri Nummelinin nimi on tapana lausua hymistellen. Syystäkin. Hyökkäysalueelle ei maailmasta kovin monta näyttävämpää ja osaavampaa puolustajaa löydy. Vähemmälle ovat jääneet arviot Nummelinin puolustustyöskentelystä. Totuus on, että suuret riskit ja vähäinen varsi kostautuvat aina silloin tällöin. Kanada pistää taiturin kovaan testiin.

Martin St. Loius on Kanadan käärme. Pikkumies luikertelee ahnaasti ja iskee myrkyllisesti. Toistaiseksi Tampa Bayn salamalla on koossa tehot 4+8=12. Hänen ollessaan kaukalossa eivät edes yhden sekunnin nukahdukset ole suotavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut