Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palloliitto ei antantanut Joensuun Jipolle rangaistusta rasismikohussa – JJK-vahti Aati Riihimäki: "Tarkoitus ei ollut tuottaa mielipahaa, vaan puuttua äärettömän tärkeään asiaan"

Palloliitto on antanut kurinpitopäätöksensä joensuulaisen Jipon ja Jyväskylän JJK:n ottelusta alkaneessa rasismikohussa. Elokuuden kahdeksantena päivänä pelatun ottelun jälkeen JJK-maalivahti Aati Riihimäki kertoi ottelun jälkeen Twitterissä kuulleensa pelin aikana rasistista huutelua. Riihimäen mukaan joku katsojista oli haukkunut tuomaria "n-sanalla" kesken pelin.

Jippo vakuutti heti tapahtuneen jälkeen, ettei seura hyväksy rasistista käytöstä missään nimessä. Myöhemmin Jippo tiedotti, että tapausta on tutkittu videotallenteiden avulla, ja että ottelun tuomarit, tuomaritarkkailijat sekä pääkatsomossa että sen lähellä istuneet ihmiset eivät olleet kuulleet kyseistä huutoa.

Jippon mukaan pelitilanteessa, jossa Riihimäen mukaan kyseinen kommentti olisi huudettu, kuuluu yleisöstä huudahdus "tiikeri". Termi "tiikeri" on peräisin internetissä levinneestä videosta, jossa golfpelaaja Tiger Woodsille huudetaan "c´moon Tiikeri". Seuran mukaan termiä käytetään tällä hetkellä paljon nuorison keskuudessa.

Jippo kertoi myös tavoittaneensa poikaporukan, jotka olisivat myöntäneet huutaneensa tiikeri-sanaa useita kertoja ottelun aikana. Seuran kertoi pitävänsä ilmeisenä, että rasistinen sana on sekoitettu tiikeri-sanaan.

Palloliiton lyhyessä kurinpitopäätöksessä todetaan, että Jippo ei saa tilanteesta rangaistusta.

JJK-vahti Riihimäki kommentoi päätöstä Twitterissä. Hän kiitti Jippo asiaan tarttumisesta ja myönsi sanoneensa asiansa kenties turhan kärkkäästi.

– Mun tarkoitus ei tosiaan ollut tuottaa kellekään mielipahaa, vaan puuttua äärettömän tärkeään asiaan, Riihimäki sanoi.

Toisessa twiitissä Riihimäki vakuutti aikovansa jatkossakin puuttua vastaaviin tilanteisiin.

– Mua saa edelleen mollata, kunhan ette unohda tän asian tärkeyttä, Riihimäki painotti.