Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Bostonin päävalmentaja jätti oven auki Raskin paluulle NHL-kuplaan

Bostonin maalivahti päätti suunnata Toronton NHL-kuplasta kotiin. LEHTIKUVA/AFP

STT

Jääkiekkomaalivahti Tuukka Raskin päätös jättää lauantaina NHL-pudotuspelit kesken ennen kolmatta ottelua herätti keskustelua puolesta ja vastaan.

Bostonin maalivahti päätti suunnata Toronton NHL-kuplasta kotiin vaimonsa ja kolmen lapsensa luo. Bostonin GM Don Sweeney antoi Raskille täyden tukensa.

–  Tiesimme, että tästä tulee henkisesti vaikeaa kaikille, mutta erityisesti perheellisille pelaajille. Tuukalla on kotona pieni vauva ja kaksi pientä tyttöä. Hän priorisoi asiat ja hänen piti tehdä tällä kertaa näin, Sweeney sanoi NHL:n verkkosivuilla.

–  Ollakseni rehellinen, en sanoisi, että tämä tuli meille suurena yllätyksenä. Ymmärrämme täysin Tuukan tilanteen. Päätös oli hänelle vaikea, mutta koko Boston Bruins tukee sitä, Sweeney jatkoi.

Bostonin ja Carolinan välisen NHL:n itälohkon ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarja on Bostonille tilanteessa 2–1. Ottelusarjan kolmannessa ottelussa Bostonille torjui voiton Jaroslav Halak. Pudotuspeleissä jatkoon edetään neljällä voitolla.

Mestaruuteen vaaditaan 16 voittoa, mikä voi tarkoittaa finaalijoukkueiden elämää NHL-kuplassa aina lokakuun puolelle asti. Bostonin päävalmentajan Bruce Cassidyn mukaan ovi on avoinna Raskille, mikäli tämä haluaa vielä palata takaisin pudotuspelien aikana.

–  Olen viestitellyt hänen kanssaan. Hän ja hänen perheensä voivat hyvin, mikä on rohkaisevaa koko organisaatiolle. Jos tilanne muuttuu siten, että hän haluaa palata takaisin, niin sitten katsomme tarkemmin, mitä se vaatii, Cassidy sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut