Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Esapekka Lapilta hieno veto Viron MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella – "pohja-aika oli kiva yllätys"

Esapekka Lappi piti lupaavaa kyytiä avauspätkällä. Raigo Pajula

Ari Mäntylä

Esapekka Lappi arveli vielä torstaina, että Fordin WRC-auton vauhti tuskin riittää kummoiseen sijaan Viron MM-rallissa. Mutta perjantaina hän ajoi testierikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan ja päivän päätteeksi jaetun pohja-ajan kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle. Pohja-aika oli Lapin ensimmäinen M-Sportilla.

– Pohja-aika oli kiva yllätys. En olisi kyllä uskonut, että johtaisin rallia, Lappi totesi päivän päätteeksi.

Lappi ja Sebastien Ogierkiersivät runsaan kilometrin mittaisen yleisöpyörityksen ajassa 1.17 minuuttia.

– Pohja-aika lämmittää mieltä, kun ei tämä ole mulle jokapäiväistä herkkua. Ei tällä tosin ole mitään vaikutusta lauantain pätkille, Lappi tuumasi.

Ott Tänak jäi kärkikaksikosta 0,1 sekuntia. Kalle Rovanperä jäi kärjelle 1,4 sekuntia ja sijoittui aikavertaílussa kahdeksanneksi.

– Otin aika varovasti, kun tuo oli aika vaikea pieni pyöritys. Ajoin ekaa kertaa tuollaisen sorapyörityksen tällä autolla, Rovanperä selvitti.

Rovanperä kertoi muuttaneensa Toyotansa säätöjä aamun testierikoiskokeen jälkeen.

– Ajetaan vaan omaa ajoa lauantaina aamupäivällä. Sen näkee sitten mihin vauhti riittää, Tallinnassa asuva jyväskyläläinen sanoi.

Teemu Suninen viihtyi yleisöpyörityksellä 1.18,5 minuuttia. Se oikeutti 12:nteen sijaan.

– Ihan ok. Otin varovasti, kun se oli tuollaista hidasta pyörittelyä, sanoi Suninen, joka vielä harmitteli aamuista ulosajoaan testierikoiskokeella.

– Kuuden kuukauden tauko ja sitten kävi näin, että ehdin ajaa WRC-autolla 18 kilometriä ennen varsinaista kilpailua.

Jari Huttunen piiskasi R5-luokan Hyundain hyvää vauhtiin avauserikoiskokeella. Hän jäi R5-luokan pohja-ajasta ja Mads Östbergistä vain 0,3 sekuntia. Eerik Pietarinen jäi Huttusen ajasta 0,5 sekuntia.

Aiheeseen liittyvää

  1. MM-ralli tulee Virolle kalliiksi – Viron valtio ja maakunnat kuittaavat suurimman osan MM-rallin kustannuksista 5.9.2020 3:00

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut