Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harala aitoi Saksassa sadasosan päähän ennätyksestään

Pika-aituri Lotta Harala oli väkevässä vauhdissa Saksan Dessaussa järjestetyn naisten 100 metrin aitakilpailun alkuerissä. Haralan aika 13,08 jäi vain sadasosan päähän juoksijan tällä kaudella kellottamasta ennätyksestä.

Finaalissa tamperelainen ei yltänyt samanlaiseen liitoon, mutta aika 13,19 riitti kolmanteen sijaan. Kisan voiton vei Valko-Venäjän Elvira Herman ajalla 12,85.

– Löin käteni viereisellä radalla olleeseen juoksijaan, mutta muuten en osaa sanoa, mitä finaalissa kävi. Aika oli yllättävän huono, Harala sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Vähän turhauttaa, kun koko ajan tulee tuota samaa, mutta pitää vaan jatkaa kilpailukautta, jos se piikkijuoksu sieltä tulisi. Se tietysti on hyvä, että perustaso on nyt tuolla tasolla, Harala viittasi alkueräjuoksun aikaan.

Naisten 800 metrin Suomen ennätystä tavoitteleva Sara Kuivisto jäi Dessaussa lopulta kauas SE-lukemasta. Kuiviston aika 2.03,57 riitti kilpailun viidenteen sijaan.

Saksan Christina Hering voitti ajalla 2.02,26.

– Ensimmäinen kierros mentiin tosi kovaa, sellaiseen noin 58 sekuntiin, mutta sen jälkeen juoksu oli jojoilua. Välillä kiihdytettiin ja välillä mentiin hiljaa. En saanut hyvää tasaista juoksua, Kuivisto harmitteli.

Matkan SE on Tuuli Merikosken vuonna 1991 juoksema 2.00,59.

Dessaun muissa lajeissa saksalainen Johannes Vetter jäi yli kymmenen metrin päähän viime sunnuntaina Puolassa heittämästään jättiheitostaan 97,76. Miesten keihäskisan voitto merkittiin Vetterille tuloksella 86,17.

Naisten pituushypyn saksalainen maailmanmestari Malaika Mihambo ponnisti kauden kärkituloksen 703.