Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ex-huippupurjehtija Sari Multala ehdolle Olympiakomitean johtoon

Sari Multala pyrkii Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Purjehduksen kolminkertainen maailmanmestari, nykyisin muun muassa kansanedustajana toimiva Sari Multala asettuu ehdolle Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Multalan päätöksestä kertoi hänet ehdokkaakseen asettanut Suomen Purjehdus ja Veneily ry perjantaina.

– Kesän aikana ja viime viikkoina olen saanut kyselyitä, jotka innostivat minua olemaan käytettävissä Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Olen otettu siitä, että tähänastinen toimintani urheilun parissa on herättänyt luottamusta, Multala sanoo tiedotteessa.

Multala painottaa Olympiakomitean roolia liikunnan ja urheilun edunvalvojana.

– Ilman aktiivista seuratoimintaa ja liikkuvia lapsia meillä ei ole huippu-urheilijoita. Liikunnan ja urheilun on oltava lapsuuden harrastamisesta aikuisurheiluun asti reilua ja vastuullista. Olympiakomitea on liikunnan ja urheilun edunvalvojana tässä avainroolissa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoi kesäkuussa, ettei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle. Uusi puheenjohtaja valitaan 21. marraskuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut