Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Neymar sai kahden ottelun pelikiellon – Ranskan liiga tutkii rasistisia kommentteja

Ranskan liiga selvittelee sunnuntaina pelatun pelatun PSG:n ja Marseillen välisen ottelun tapahtumia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallon brasilialaistähti Neymar sai kahden ottelun pelikiellon sunnuntaina pelatun PSG:n ja Marseillen välisen ottelun tapahtumien johdosta. Ranskan liiga ilmoitti tutkivansa Neymarin ja Marseillen Alvaro Gonzalezin välikohtauksessa esitetyt mahdolliset rasistiset kommentit.

Neymar ajettiin ulos kentältä sen jälkeen, kun hän oli läimäyttänyt Gonzalezia takaraivoon ja väitti espanjalaisen kutsuneen häntä apinaksi. Gonzalez kiisti väitteen.

– Tiedämme, että siellä oli sanojen vaihtoa. Mutta juuri nyt ei ole tarpeeksi varmuutta pelaajien osoittamiseksi, kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Sebastien Deneux sanoi.

Deneux'n mukaan videomateriaalia tilanteesta tutkitaan ja pyritään selvittämään, mitä on sanottu ja mitä on kuultu. Puheenjohtaja lisäsi, että kurinpitolautakunta tekee päätöksiä vain objektiivisten ja konkreettisten tekijöiden pohjalta.

Tutkittavaa kertyi muutenkin, kun Marseillen 1–0-voittoon päättynyt ottelu riistäytyi tuomariston käsistä. Kaikkiaan viisi pelaaja ajettiin ulos kentältä punaisella kortilla.

Liiga langetti kuuden ottelun pelikiellon PSG-puolustaja Layvin Kurzawalle ja kolmen ottelun pelikiellon Marseillen Jordan Amaville kaksikon välikohtauksen seurauksena. PSG:n Leandro Paredes sai kahden ottelun pelikiellon nahinastaan Dario Benedetton kanssa. Myös Benedetto sai punaisen kortin ja huilaa Marseillen torstain ottelun.

Neymarin joukkuetoveri Angel di Marian tekoja käsitellään 23. syyskuuta pidettävässä kurinpitolautakunnan kokouksessa. Hänen epäillään sylkäisseen kohti Gonzalezia.

Di Maria sai pelata myöhään keskiviikkoiltana, kun PSG kukisti saksalaispeluri Julian Draxlerin lisäaikamaalilla Metzin 1–0. Neymar oli sivussa punaisen korttinsa vuoksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut