Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tuore ponikuningatar Pomona II teki elämänsä suoritukset

Ada Pykäläniemi / STT

Tampereella Teivon raviradalla juostiin sunnuntaina ponikuninkuusravit. Vuoden odotetuin ja suurin ponitapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti yksipäiväisenä aiemman kahden sijaan, mutta toisille se oli vain etu.

Kuningatarkilpailussa parhaimmasta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä, kun jo kertaalleen vuonna 2012 seppeleen voittanut Pomona II teki yhdet elämänsä kovimmista suorituksista. Se oli aivan ylivoimainen ja jätti toisessa osakilpailussa muut kauas taakseen.

Valmentaja Mats Havulehto osasi odottaa ponilta hyviä suorituksia, mutta hurjat näytökset vetivät hänetkin hämilleen.

– En odottanut, että se olisi näin ylivoimainen. En osaa oikein kuvailla sitä edes. Ratkaisevaa varmaan oli se, että lähdöt juostiin samana päivänä, ja Pomonalla on itsessään kova kilpailuvietti ja paljon rutiinia.

Ponikuninkuuden vei Otto Saarisen ohjastama ja Henriikka Rantasen valmentama Smedens Max Speed. 15-vuotias ruuna onnistui oikeassa paikassa, sillä se oli osalähdöissä komeasti toinen ja ensimmäinen.

Poniruhtinattaren seppeleen sai ansaitusti Odd Molly, joka hallitsi koko ruhtinatarkisaa alusta loppuun. Vasta 7-vuotias tamma on nyt voittanut 26 kilpailustaan peräti 17 ja paransi vielä ennätystään toisessa osakilpailussa.

Ruhtinaan titteliä juhlisti konkari Ekstrands Bärgarn, joka kipaisi ensimmäisen osalähdön voittajaksi ja teki parhaimman kokonaisajan.

Oona Halme ohjaksissa

Päivän sankari oli kiistatta 17-vuotias orimattilalainen Oona Halme, joka ohjasti sekä tuoretta ponikuningatarta että poniruhtinatarta. Lisäksi hän ajoi kuninkuuskilpailussa kolmanneksi yltänyttä Ekslätts Sacrificea.

– Uskomaton päivä, kyyneleitä on vuodatettu useaan kertaan, Halme kommentoi menestystään.

– Pomonasta voi sanoa, että tänään nähtiin ehdottomasti parasta ponia. Ihan järjetön suoritus ja saatiin viimeinen kruunu.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut